bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,785.36 1.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,170.03 1.32%
bnb
BNB (BNB) $ 616.80 1.34%
solana
Solana (SOL) $ 146.83 1.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530782 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475214 0.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152876 0.00%

Twitch Kurucu Ortağının Fractal NFT Projesi Saldırıya Uğradı

twitch kurucu ortaginin fractal nft projesi saldiriya ugradi 4

Kısa bir süre önce sizlerle Twitch Kurucu Ortağının yeni NFT projesini paylaşmıştık. Twitch kurucu ortağı Justin Kan, NFT‘ler için yeni bir platform olan Fractal‘ı piyasaya süreceğini açıklamış ve bunun üzerine çalışmalarını hızlandırmıştı. Ancak projenin lansmanından önce, Discord kanalı için kullanılan bir bot saldırıya uğradı.

Projenin Discord kanalı üzerinden düzenenlenen bir AirDrop etkinliği sırasında, ard niyetli birisi “ı” yerine “i” karakterini kullanarak sahte bir link mesajı gönderdi.

Bağlantıya tıklayanlar, kripto varlıklarını (SOL) Fraktal NFT’lerine yatırdıklarını düşünerek bu cüzdana gönderdiler. Maalesef dolandırılan yatırımcılar bu işlem karşılığında hiçbir şey almadılar. Sonuç olarak, sahte link’i kullanan kişi 154.800 dolar kazandı.

twitch kurucu ortaginin fractal nft projesi saldiriya ugradi 2

Twitch Kurucu Ortağı, Konuyla Alakalı Açıklama Yaptı

14 Aralık tarihinde duyurulan NFT platformunun 24 Aralıkta piyasaya sürülmesi planlanıyordu. Bu plan doğrultusunda projenin takipçilerine özel bir kanal kurularak AirDrop düzenlendi. Sıcak Zirve olarak adlandırılan bu etkinliğin sonrasına NFT’lerini alamayan insanların mesajları sonrası Kurucu Ortak Justin Kan, Twitter üzerinden açıklama yaptı.

Kan, dolandırıcılığı kabul ederek şu ifadelere yer verdi:

“Fractal Wagmi Discord’umuzdaki duyuru botu hacklendi. Herhangi bir url’ye gidip cüzdanınızı/ nanelerinizi herhangi bir şeye bağlamayın.”

Son olarak yaşanan saldırı sonrası projenin Discord kanalının kapatıldığını belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala