bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,270.22 3.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,069.17 1.81%
bnb
BNB (BNB) $ 562.13 3.06%
solana
Solana (SOL) $ 143.95 2.98%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51313 4.80%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.487631 9.50%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156625 5.57%

Twitch Kripto Kumar Yayınlarını Yasakladı

twitch kripto ve kumar yayinlarini yasakladi

Amazon’un sahibi olduğu popüler canlı yayın platformu Twitch, son günlerde kripto para ve kumar yayınlarından dolayı sıkça eleştiriliyordu. Twitch tarafından yapılan son açıklamada, platformda kripto kumar yayınlarının yasaklandığı belirtildi.

Twitch Tepkilerin Ardından Kripto ve Kumar Yayınlarını Yasakladı

Canlı yayın platformu Twitch üzerinde, ülkemizde yasak olsa da uzun bir süredir kumar yayınları yapılıyordu. Bununla birlikte Twitch yayıncıları arasında sahte kripto para birimleri duyurusu ile takipçilerini dolandıran pek çok Twitch yayıncısı bulunuyordu. Son günlerde patlat veren olayların ardından Twitch kullanıcıları bu konularda Twitch’in adım atması gerektiğini sosyal medya platformları üzerinden dile getirmeye başladı.

Twitch tarafından yapılan son açıklamada ise Stake.com, Rolbit ve Duelbits.com gibi “ABD’de veya yeterli tüketici koruması sağlayan diğer yargı bölgelerinde lisanslı olamayan” canlı yayın yapan kumar sitelerinin yasaklanacağı belirtildi. Twitch’in yasaklı siteler arasına eklediği Stake.com, Curacao’da lisanslı bir şirket olarak faaliyet gösteriyordu. Twitch açıklamasında söz konusu yasağın 18 Ekim tarihinde yürürlüğe gireceğini belirtti.

twitch kripto ve kumar yayinlarini yasakladi 2

Yapılan açıklamada, “Slot, rulet veya zar oyunları içeren tüm sitelere bağlantı veya yönlendirme kodlarının paylaşılmasını yasaklarken, bazı kişilerin bu kuralları aştığını ve topluluğumuzu potansiyel zarara maruz bıraktığını gördük” ifadeleri kullanıldı. TwitchTracker verilerine göre yayıncılar tarafından açılan kumar içerikli yayınları izlemek, Twitch üzerinde Epic Games’in Fortnite oyununun izlenmesi kadar popüler durumda.

Twitch yayıncılarının Bitcoin, Ethereum ve diğer kripto para birimleriyle kumar oynaması sonrasında bazı Twitch çalışanlarının bunları teşvik ettiğinin ortaya çıkması, olayları taşıran son damla oldu. Konu hakkında bilgisi olan bir Twitch yayıncısının aktardıklarına göre Stake.com gibi kumar siteleri platform üzerinde büyük bir izlenme sayısına sahip olan yayıncılarla 1 milyon doların üzerinde sponsorluk anlaşması yapıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala