bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,212.20 1.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,096.15 0.88%
bnb
BNB (BNB) $ 560.84 2.04%
solana
Solana (SOL) $ 145.01 3.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.505737 0.68%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471615 3.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15368 1.80%

Türkiye’nin Blokzincir Teknolojisi İle İlgili Hedefleri

Blokzincir teknolojisi günümüzde birçok alanda karşımıza çıkıyor. Bankacılıktan finansa, oyun sektöründen lojistiğe kadar birçok alanda kendisine yer bulan bu teknolojisi, ülkemizde de ilgi ile karşılanmaya devam ediyor. Bu ilgiye dahil olan bir etkinlik de Blokzincir İstanbul‘da düzenlendi. Sektörden birçok ismin de yer aldığı etkinlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmasında blokzincir teknolojisinin önemini vurgulayan Recep Tayyip Erdoğan, gençleri bu alanda çalışma yapmaya çağırdı.

Blokzincirin Önemli Vurgulandı!

Türkiye blokzincir ve kripto varlıklar söz konusu olduğunda en aktif ülkelerden biri. Son dönemde birçok etkinliğin merkezi hâline gelen Türkiye, bu teknolojide kendisini geliştirmek için önemli adımlar atmaya devam ediyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımları ile gerçekleştirilen Blokzincir İstanbul etkinliğinde de bu konunun önemine değinildi.

İlk olarak Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Ömer İleri’nin konuşması ile başlayan etkinlikte, Türkiye’nin bu teknolojide ne konumda olduğu ve gelecek planlarına değinildi. Bunun üzerine blokzincir teknolojisi üzerine detaylı bir anlatımlı video, katılımcılar ile paylaşıldı. Video, blokzincir teknolojisinin sağladığı yenilikler, verimlilik ve gücü oldukça güzel bir şekilde özetledi. Blokzincir teknolojisinin noterlik, tapu ve lojistik alanındaki kullanımlarına dikkat çeken bu videonun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sahneye çıktı. Blokzincir teknolojisinin ülkemizin geleceği açısından önemine ve konu hakkında yapılan çalışmalara değinen Erdoğan, bu konuda takip eden değil, takip edilen bir ülke olmak için aktif bir şekilde çalıştıklarını belirtti. Konuşmasının sonunda gençlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençleri blokzincir alanında çalışmaya çağırdı.

BTCHaber TV olarak yer aldığımız etkinlikte oldukça önemli isimler ile röportajlarımızı da gerçekleştirdik. İlk olarak Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Ömer İleri‘ye “bu etkinliklerin bir devamı olacak mı? sorusunu yönelttiğimizde oldukça olumlu bir cevap ile karşılaştık. Bununla birlikte sektörden önemli isimlerle de konuşmalarımızı gerçekleştirdik ve Blokzincir İstanbul etkinliğini nasıl bulduklarını sorduk. Ahmet Usta, Barış Büyüktaş, Devrim Danyal, Doruk İşmen, Efe Bulduk, Erkan Öz, Tansel Kaya ve Volkan Korkmaz, etkinlik hakkındaki görüşlerini bizimle paylaştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala