bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,180.39 1.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,948.20 2.10%
bnb
BNB (BNB) $ 536.27 0.62%
solana
Solana (SOL) $ 133.11 0.81%
xrp
XRP (XRP) $ 0.480987 3.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.435997 3.31%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.143718 3.23%

Türkiye’de ve Dünyada Haftanın Trend Coinleri! 6 – 12 Ağustos

Türkiyede ve Dünyada Haftanin Trend Coinleri 6 – 12 Ağustos

Kripto para piyasaları son günlerde oldukça dalgalı. Bir taraftan Ethereum’un Merge tarihinin açıklanması Ethereum’un (ETH) ve Ethereum Classic’in (ETC) yükselişe geçmesine neden oldu. Öyle ki her iki kripto da son 7 gün içerisinde yaklaşık olarak yüzde 15 değer artışı yakaladı. Bununla birlikte diğer birkaç kripto para da yatırımcıların ilgi odağı oldu. Gelin CoinGecko’nun paylaştığı 6 – 12 Ağustos tarihleri arasında Türkiye’de ve dünyada trend olan kripto paralar hangisi inceleyelim.

Türkiye’de Haftanın Trend Coinleri! 6 – 12 Ağustos

Türkiye’de tren olan kripto paralarda listenin ilk sırası geçtiğimiz haftalardan oldukça tanıdık. Listenin ilk sırasında yer alan Bone ShibaSwap (BONE), geçtiğimiz hafta içerisinde oldukça dalgalı bir performans göstermiş olmasına rağmen trend listesinde ilk sırayı almayı başardı. Bu noktada topluluğun da önemli oldukça kritik. Ancak BONE popülaritesini hızla artırmayı sürdürüyor.

Listenin ikinci sırasında ise yine haftalık trendler listemizin eksilmez parçası STEPN Green Satoshi Token yer alıyor. Türkiye’de oldukça rağbet gören StepN, fiyat bazında da en sık kontrol edilen kripto paralar arasında. Bu da onu hem çok sık kontrol edilen hem de dolaylı olarak trend kriptolardan biri yapıyor.

Listenin 3. sırasında pek alışık olmadığımız bir isim bulunuyor: Clover Finance. Son dönemde yaptığı iş birlikleri ile güçlü bir topluluğa ulaşan projelerden. Doğal olarak bu topluluk kendisini üst sıralara çıkarmaya yetiyor. Projenin yerel token’ı CLV son 1 hafta içerisinde trend olurken yüzde 13’lük bir artış yakaladı.

Listenin 4. ve 5. sırasında ise lider ve lider katili bulunuyor. Bitcoin’in yer aldığı 4. sırayı Ethereum’un takip ettiği listede sıralama ise şu şekilde Luffy, Port Finance, Fantom ve Baby Doge Coin.

Dünyada Haftanın Trend Coinleri! 6 – 12 Ağustos

Haftanın trend coinleri söz konusu olduğunda Türkiye ve dünyadaki farklılıklara hepimiz alışkınız. Yine bu hafta da benzer bir şekilde öne çıkan Optimism, DeFi alanında kendini öne çıkartmaya devam ediyor. TVL miktarında yakın zamanda kısa bir süreliğine de olsa Solana ve Polygon’u geçen Optimism, trendler listesinde de kendisine en üst sırada yer buldu. Hafta içerisinde OP her ne kadar düşüş gösterse de kriptonun son 30 gündeki yükselişi yüzde 250 seviyesinde.

Listenin ikinci sırasında ise geçtiğimiz hafta trend olan Evmos yer alıyor. Özellikle yeni çıkan iş birliği haberleri ile öne çıkan Evmos, bu hafta da trenler listesinde kendisine ikinci sırada yer buluyor.

Listenin 3. sırasında yakın zamanda ABD Hazine Bakanlığı tarafından kara listeye alınan Tornado Cash bulunuyor. Yaşanan hack ve dolandırıcılık olayında adını sık sık kötü bir şekilde duyuran Tornado Cash, hazine bakanlığının yaptırımı sonrası domino etkisi ile yaptırımlara maruz kaldı. Bunun üzerine fiyatında dalgalanmalar meydana gelen Tornado Cash, haftanın trend olan kripto paraları listesinde 3. sıraya yükseldi. Listenin devamında isimler ise şu şekilde. GMX, DAO Maker, UFO Gaming.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala