bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,351.85 0.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,569.54 0.17%
bnb
BNB (BNB) $ 610.60 3.81%
solana
Solana (SOL) $ 186.38 0.10%
xrp
XRP (XRP) $ 0.617905 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.645228 0.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216061 7.60%

Türkiye’de ve Dünyada Haftanın Trend Coinleri! 5 – 11 Kasım

Turkiyede ve Dunyada Haftanin Trend Coinleri 5 11 Kasim

Kripto para sektörü oldukça kritik bir dönemden geçiyor. Öyle ki bu duruma Terra’dan sonra gelen en büyük kriz desek sanıyoruz abartmış olmayız. Bu noktada birçok kripto para düşüşe geçerken, başta Bitcoin (BTC) olmak üzere birçok kripto yüzde 15’in üzerinde değer kaybı yaşadı. Doğal olarak haftanın trend coin’leri de yaşanan krizde yer alan kripto paralar ile yeniden şekillendi. Gelin haftanın trend olan coin’lerine CoinGecko‘nun listesi ile göz atalım.

Türkiye’de Haftanın Trend Coinleri! 5 – 11 Kasım

Kripto para sektörü oldukça hızlı gelişiyor ve Türkiye bu alanda en aktif olan ülkeler arasında. Ancak bu aktiflik, yaşanan krizler söz konusu olduğunda da kendisini gösteriyor. Birçok yatırımcı sektörü dikkatle takip ederken, yaşanan olayın etkilerini trend’ler listesinde de görebiliyoruz. Geçtiğimiz hafta içerisinde başlayan ve hâlen sıcak olan FTX krizi, haftanın trend coin’leri listesine de kötü yansıtı. FTX krizi ile birlikte oldukça kritik bir düşüş yaşayan Solana (SOL), Türk kripto topluluğu tarafından en dikkatle takip edilen coin oldu. İkinci sırada ise yaşanan kriz sonrası en çok etkilenen token’lardan biri olan STEPN yer aldı. Listenin devamında Aleph Zero yer alırken, FTX’in çöküşü ile deyim yerindeyse çöküş yaşayan FTT yer aldı.

Listenin devamın ise bir önceki krizin kurbanı LUNC, lider kripto Bitcoin ve FC Barcelona Fan Token oldu.

Dünyada Haftanın Trend Coinleri! 5 – 11 Kasım

Sektörün yaşadığı krizin baş sorumlusu olarak görülen FTX, dünyada haftanın trendleri listesinde ilk sıraya oturdu. Ancak bu ilk sıranın ne yazık ki pozitif olmadığını belirtelim. FTT’nin yaşadığı çöküş ile birçok yatırımcı varlıklarının büyük bir bölümünün eridiğini izlerken yoğun tepki ile yanıt verdiler. FTX’in iflasını açıklaması ve CEO Sam Bankman-Fried’in istifasını vermesi ile daha da karanlığa gömülen FTX, beraberinde ayıları da uyandırmış oldu.

Listenin ikinci sırasında ise Türkiye’de olduğu gibi Solana (SOL) yer aldı. Listenin devamında ise sırasıyla Polygon (MATIC), Aptos (APT) ve Hashflow yer aldı. İlginç bir şekilde adının sık sık geçmesine rağmen oldukça iyi performans gösteren BNB ise 6. sırada kendisine yer buldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala