bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,357.85 1.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,550.35 1.41%
bnb
BNB (BNB) $ 618.74 5.25%
solana
Solana (SOL) $ 187.86 0.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.637794 2.34%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.66432 1.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217585 1.15%

Türkiye’de Kripto Para Borsaları İçin Farklı Formüller Masada

tr

Türkiye’de, kripto para borsası Thodex olayından sonra regülasyon konusu daha sık konuşulmaya başlandı. Üst düzey bir yetkiliye göre başta Takasbank formülü olmak üzere masada toplamda 3 farklı çözüm önerisi bulunuyor. 

Kripto para borsası Thodex’in mağduriyet yaratmasının ardından Merkez Bankası kanadından yapılan açıklamaya göre çalışma sürecinin kısa bir süre içerisinde tamamlanacağı bildirildi. 

Bloomberg’in haberine göre izlenecek yol haritası ve formüller de netleşmeye başladı. Üst düzey bir yetkiliye göre düzenleme ile ilgili 3 ana başlık bulunuyor.

Şirketler Sadece Alım Satım Yapabilecek

Üzerinde durulan ilk ana başlık, şirketlerin kripto paraları saklama ve transfer yetkilerinin sınırlandırılmasıyla alakalı. Buna göre Takasbank benzeri bir yapı oluşturulabilir. Böylece pazarda faaliyet gösteren firmalar sadece alım satıma aracılık yapmış olacak. Yani müşterilerin paraları konusunda herhangi bir tasarrufta bulunamayacak.

İkinci formül ise firmaların sermayeleriyle alakalı. Yetkili bu konuyla alakalı olarak şu ifadeleri kullandı:

“Bu alanda bankalardan daha zayıf, bankacılık sisteminin yanına bile yaklaşamayacak bir işleyişe izin verilmeyecek.”

Yetkili bankaların da bu pazara ilgi duyabileceklerini ve katılabileceklerini söyledi. 

Üçüncü formül ise kripto para borsa sahiplerinin taşımaları gereken özelliklerle alakalı. Yetkili burada ise Thodex kurucusunun lise terk olmasına vurgu yaparak, bu eğitim düzeyindeki girişimcilerin sektöre kabul edilemeyeceğine işaret etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala