bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,338.97 4.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.85 4.47%
bnb
BNB (BNB) $ 605.84 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 8.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517137 4.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466454 5.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149108 6.93%

Türkiye, Rusya’nın Mir Sistemine Alternatif Arayışında

turkiye rusyanin mir sistemine alternatif arayisinda

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından Rusya’ya çeşitli yaptırımlar uygulanmaya başlanmıştı. Yaptırım uygulanan sistemler arasında yer alan Rusya’nın Mir sistemiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Türkiye, Rusya’nın Mir sistemine yeni bir alternatif aramak için çalışmalara başladı.

Türkiye Mir Kart Sistemine Alternatif Arıyor

Türkiye, ABD yaptırımlarının ardından Rus ödeme sistemi olan Mir’e alternatif bir sistem arayışında. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, Rusya’nın Mir sistemine uygulanan yaptırımlardan kaçınmak adına yeni bir sistemin arayışı içinde olduklarını belirtti. Geçtiğimiz hafta ABD Hazine Bakanlığı, üst düzey Mir yöneticilerine yaptırım uygulamış ve üçüncü taraf kolaylaştırıcıları yasadışı ticaret ve fonlarla ilgili endişeler nedeniyle yaptırımlara maruz kalabilecekler konusunda uyarıda bulunmuştu.

turkiye rusyanin mir sistemine alternatif arayisinda 2

Mir ödeme sistemini kullanan beş Türk bankasından ikisi olan ve ülkemizin de en büyük bankalarından birisi olan Türkiye İş Bankası, Mir ödeme sisteminden çıkacağını belirtmişti. Türkiye İş Bankası’nın bu hamlesinin ardından Denizbank tarafından da yapılan açıklamada, Mir ödeme sisteminden çıkıldığı açıklanmıştı. Konu hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin Mir sistemiyle ilgili kararlarının sıra dışı olduğunu dile getirdi.

Erdoğan açıklamasında, ABD’nin bu kararını eleştirirken, “Bakanlarım alternatifler üzerinde görüşmeler yapıyor, alternatifleri inceliyoruz.” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, konuyu tartışmak ve Mir hakkında nihai bir karar vermek adına Cuma günü üst düzey bir ekonomik toplantının gerçekleştirileceğini belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala