bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,472.88 1.22%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,572.05 1.79%
bnb
BNB (BNB) $ 588.44 0.17%
solana
Solana (SOL) $ 188.19 2.72%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62243 1.79%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.64864 0.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216624 9.90%

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Aran, Kripto Varlık Düzenlemelerine Olan İhtiyacı Vurguladı

turkiye is bankasi genel muduru aran kripto varlik duzenlemelerine olan ihtiyaci vurguladi

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran kripto varlıklara ilişkin düzenlemeler hakkında konuştu. Aran bu alana çok hızlı bir şekilde düzenlemeler getirilmesi gerektiğini söyledi. 

Aran, İş Bankası’nın 97. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla AA’ya verdiği demeçte bir takım değerlendirmelerde bulundu. Kripto varlık düzenlemelerine ilişkin görüş belirten Aran, hızlı bir şekilde düzenlemelerin getirilmesi ve şeffaflığın sağlanması gerektiğini söyledi. Aran konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Tüm dünyada kripto varlıklar, dijital varlıklar ve dijital paralar konusunda öncelikle düzenlemelerin yapılması, yatırımcıların, vatandaşların korunduğundan emin olunduktan sonra bunlara ilişkin projeler geliştirilmesi gerekiyor. Bu alana önemli miktarda para akışı var. Bunları yok sayıp, insanları kaderiyle baş başa bırakmakla ya da yasaklamakla mesafe kat edilemez.”

Aran ayrıca düzenleme konusunda öncü olabilecekleri açıklamasıyla dikkat çekti:

“Ama bu konuda aracılık eden kurumların anti şeffaf yapılarını, bir gecede nasıl yok olduklarını ve insanımızın nasıl mağdur olduğunu görünce üzülüyor, güvenilir bir kurum olarak en azından müşteriyi sahipsiz bırakmamak adına, doğru şekilde ve mevcut düzenlemelerin elverdiği ölçüde bu alana girip, en azından kurtarabildiğimiz kadar yatırımcıyı güvenli bir alana çekmenin sorumluluğunu hissediyorum. Çünkü durup düzenlemeleri bekledikçe, mağduriyetin önüne geçemeyiz ama hiç olmazsa mağduriyeti azaltma adına bu işin nasıl olması gerektiğini, ne olması gerektiğini ortaya koyabiliriz. Otorite ile beraber çalışarak düzenlemeyi peşi sıra getirebiliriz. Banka olarak böyle bir değişikliğe gidebiliriz ve bu alanlarda da bizi yine öncü olarak görebilirsiniz. Bizim bunları yapmamız hiç zor değil. Çünkü biz Çin’de, Silikon Vadisi’nde iki inovasyon ofisi olan; buralarda, daha önce Coinbase’i yaratan, Çin’deki dijital parayı yaratan insanları istihdam eden bir kurumuz. Bizim için bu dünyada kuralların gerektirdiği şekilde yer almak, sadece 2 aylık bir meseledir.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala