bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,955.40 3.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,103.90 1.78%
bnb
BNB (BNB) $ 559.67 2.25%
solana
Solana (SOL) $ 144.41 6.19%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501754 1.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467846 3.65%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152779 2.59%

Türkiye, Ethereum Merge’e İlgi Konusunda Üst Sıralarda

Türkiye Ethereum Mergee İlgi Konusunda Üst Siralarda1

Ethereum Blockchain ağında yaşanan devrim niteliğindeki geçiş, küresel olarak takip ediliyor. Binlerce geliştiricinin aktif olarak çalıştığı Ethereum Merge‘ü, birçok ülkeden takipçiye sahip. CoinGecko‘nun araştırmalarına göre ise Türkiye, Ethereum Merge’e ilgi söz konusu olduğunda üst sıralarda yer alıyor.

Türkiye, Ethereum Merge'e İlgi Konusunda Üst Sıralarda
Kaynak: CoinGecko

Türkiye Ethereum Merge ilgi Sıralamasında 7. Sırada Yer Alıyor

Ethereum Blockchain ağı için oldukça kritik bir dönemden geçiyoruz. Bir tarafan düşüş yaşayan piyasalar, diğer tarafta ise gelişimini sürdüren projeler yer alıyor. Türkiye ise bu gelişmelerde aktif olarak rol oynayan ülkeler arasında. Öyle ki Türk kripto topluluğu küresel kripto etkinliklerinde dahi adından sık sık söz ettirmeyi başarıyor. Son olarak kripto para traker’ı CoinGecko‘nun yaptığı bir araştırmaya göre Türkiye, Ethereum Merge’ü söz konusu olduğunda en ilgili 7. ülke konumunda.

Yapılan araştırmada Ethereum Merge’üne ilgi gösteren ülkelerin başında Singapur geliyor. Toplamda 377 puan alarak listenin zirvesinde yer alan ülkeyi İsviçre ve Kanada takip ediyor. Öyle ki Singapur ve İsviçre, dünya çapındaki Ethereum Merge ve ETH Merge aramalarının toplamının yüzde 16’ının oluşturuyor.

Bununla birlikte PoW’dan PoS’a geçen Ethereum’un da etkisi ile bu araştırmada yer alan ilk 8 ülkede PoW aramaları yüzde 169 daha fazla. Ek olarak PoS söz konusu olduğunda ise ETH ve Ethereum aramalarının da yüzde 40 daha fazla olduğunu görüyoruz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala