bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,582.84 0.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,188.23 1.30%
bnb
BNB (BNB) $ 602.72 0.67%
solana
Solana (SOL) $ 155.70 0.57%
xrp
XRP (XRP) $ 0.550169 2.47%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.516114 0.27%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.158929 2.12%

Türkiye Ekonomisi Seçimden Nasıl Etkilenecek? | Dolar Yükselecek mi?

Dünyanın ve Türkiye’nin önemli konularının ele alındığı Kapital’in yeni bölümü yayınlandı. Kapital’in yeni bölümünde Kıvılcım Harika Ertunç ve Doç. Dr. Derya Hekim ile birlikte seçime giderken ekonomik görünümü değerlendirdi.

Kapital’in Yeni Bölümünde Neler Konuşuldu?

Merkez bankası bağımsızlığının önemi, küresel gelişmeler Türkiye ekonomisi için ne kadar dezavantaj yarattı? Seçimi millet ittifakının kazandığı durumda kur, dolar, enflasyon ve faiz beklentilerini, seçimi cumhur ittifakının kazandığı durumda oluşacak ekonomik tablo gibi konu başlıklarını konuştu.

Kıvılcım Harika Ertunç, Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Derya Hekim’e, 14 Mayıs’ta sandığa gidecek olan Türkiye için bu seçimin neden ekonomi için önemli olduğunu sordu. Doç. Dr. Derya Hekim ise soruyu şöyle yanıtladı:

Bu seçim gerçekten bütün dış basının da ilgisini çekiyor. Bu seçim neticesinde politikalarımızda ciddi bir değişim olma ihtimali yüksek. Her iki tarafın birbirinden farklı olarak savunduğu politikalar var. Seçim sonuçlarına göre Cumhur İttifakı’nın devam etmesi durumunda mevcut ekonomi politikalarının devam edeceğini ve faizlerin daha çok düşük kalabileceğini görüyoruz. Millet İttifakı’nın gelmesi durumunda ise tam tersi bir politikanın izleneceği şeklinde açıklamalar yapılıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala