bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,205.20 1.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,077.59 0.55%
bnb
BNB (BNB) $ 559.39 1.79%
solana
Solana (SOL) $ 144.95 3.79%
xrp
XRP (XRP) $ 0.504481 0.58%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469952 3.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15277 1.81%

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı’ndan Dijital Türk Lirası Açıklaması

turkiye cumhuriyet merkez bankasi baskanindan dijital turk lirasi aciklamasi

Dünya genelinde kripto para birimleri benimsendikçe, devletlerden de Blockchain tabanlı merkez bankası dijital para birimi (CBDC) projeleri gelmeye devam ediyor. Bu noktada kısa bir süre önce Japonya Merkez Bankası tarafından CBDC açıklaması geldi. Son olarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Dijital Türk Lirası hakkında açıklamalarda bulundu.

Dijital Türk Lirası Projesinde İş Birlikleri Artıyor

Geçen yıl finansal inovasyon alanında da önemli adımlar atarak Bankanın öncülüğünde ilgili kurumlarla gerçekleştirdikleri mutabakatla Dijital Türk Lirası İşbirliği Platformu’nu oluşturduklarını anımsatan Kavcıoğlu, “Buna ek olarak, Dijital Türk Lirası İşbirliği Platformunun 2023 yılında seçili bankalar ve finansal teknoloji firmalarının katılımıyla genişletilmesine yönelik çalışmalara başladık.” dedi.

turkiye cumhuriyet merkez bankasi baskanindan dijital turk lirasi aciklamasi 2

Kavcıoğlu, 2022 yılında, küresel gündemin öncelikli konuları arasında yer alan iklim değişikliğine ilişkin gelişmeleri yakından izlemeye devam ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Ülkemizin ‘2053 Net Sıfır Emisyon’ ve ‘Yeşil Kalkınma’ hedefleri doğrultusunda iklim değişikliğiyle mücadelede Bankamız görev alanında yer alan başlıklarda katkı sağlamak amacıyla ulusal ve uluslararası platformlarda rol aldık. Önümüzdeki dönemde, iklim değişikliğinin ekonomi ve finansal sisteme olan yansımalarının takibini ve bu konuda ulusal ve uluslararası paydaşlarla yaptığımız iş birliğini sürdüreceğiz.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala