bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,149.72 1.18%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,250.25 0.44%
bnb
BNB (BNB) $ 606.58 0.50%
solana
Solana (SOL) $ 157.04 0.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.537556 1.91%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.489308 4.40%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.159504 1.07%

Trust Reserve Ekibi, Çin’de Gözaltına Alındı

Trust Reserve Ekibi Cinde Gozaltina Alindi55

Stablecoin ihraççısı Trust Reserve‘in ekibinin Çin’de polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi. Ekibin gözaltına alınma nedeni bilinmiyor. Proje, mart ayında 10 milyon dolarlık yatırım turu gerçekleştirmişti. Yatırım turuna KuCoin Ventures liderlik yapmıştı.

Çin’de Stablecoin İhraççısı Trust Reserve’e Operasyon

Stablecoin ihraççısı Trust Reserve ekibi, Çin‘de gözaltına alındı. PANews’in haberine göre 29 Mayıs’ta gerçekleşen olayda, ekibin neden gözaltına alındığı bilinmiyor. Trust Reserve, Yuan ve Hong Kong Doları destekli iki stablecoin’i ihraç ediyordu. Şirket, mart ayında KuCoin Ventures liderliğindeki finansman turunda 10 milyon dolar yatırım toplamıştı. O dönemde şirketin 60 çalışanı bulunuyordu ve daha fazla işe alım yapmayı planladığı bildirilmişti.

Trust Reserve Ekibi Cinde Gozaltina Alindi3

PANews’e göre şirketin Şangay ofisinin kapısında ‘adli soruşturma nedeniyle mühürlü’ olduğuna dair bir yazı bulunuyor.

Haberde yer alan bilgilere göre ekibin gözaltına alınmasıyla birlikte irtibat kesildi. Projenin Şangay’daki ofisine ‘adli süreç nedeniyle kapalı’ olduğuna dair bir bilgilendirme yazısı asıldı. Ekibin neden gözaltına alındığı bilinmiyor. Çin medyasında yer alan haberlerde gözaltı nedeninin stablecoin‘ler ile ilgili olmadığı belirtiliyor. Şirketin başka bir projedeki sınır ötesi ödemelerden kaynaklı gözaltına alındığı ifade ediliyor.

Çin’in kripto şirketlerine olan baskısı son dönemde arttı. Multichain çekirdek ekibinin de Çin’de gözaltına alındığı iddia edilmişti. Ekipten proje ile ilgigili bir haftadır herhangi bir güncelleme gelmedi. WhaleChart isimli bir Twitter hesabı, geçen hafta Multichain ekip üyelerinin tutuklandığını bildirmişti. Kullanıcılar ise köprü işlemlerinin uzun süre takıldığını ifade etmişti. Multichain yatırımcısı Dovey Wan, geçen hafta yaptığı açıklamada, Çinli kurucuların olabildiğince isimsiz kalması gerektiğini söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala