bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,338.97 4.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.85 4.47%
bnb
BNB (BNB) $ 605.84 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 8.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517137 4.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466454 5.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149108 6.93%

Trump’ın Twitter Yasağının Kaldırılma Talebi Reddedildi

Trumpin Twitter Yasağinin Kaldirilma Talebi Reddedildi

Kripto para sektöründe oldukça önemli isimlerden birisi olan Elon Musk‘ın Twitter’ı satın alması üzerine tüm gözler Twitter’a dönmüş ve gelişmeler yakından takip edilir hâle gelmiş durumda. Son olarak eski ABD Başkanı Donald Trump‘ın  sosyal medya devinden kalıcı olarak uzaklaştırılmasını isteyen Twitter’a açtığı dava, Cuma günü federal bir yargıç tarafından reddedildi.

Trump'ın Twitter Yasağının Kaldırılma Talebi Reddedildi

Donald Trump Twitter’a Geri Dönemeyecek

San Francisco federal Bölge Yargıcı James Donato, Trump’ın Twitter yasağını Birinci Değişikliğin ifade özgürlüğü hakkını ihlal ettiği yönündeki argümanının, Twitter’ın özel bir şirket olması nedeniyle ikna edici olmadığını belirtti. Donato, “Birinci Değişiklik, yalnızca hükümetin konuşma kısaltmaları için geçerlidir ve özel şirketler tarafından iddia edilen kısaltmalar için geçerli değildir” diye yazdı ve Trump’ın davasının, askıya alınmasının hükümete atfedilebilir olduğunu göstermediğini de sözlerine ekledi.

Diğer taraftan karar, Trump’ın CNBC‘ye, Twitter’ı satın almak için 44 milyar dolarlık teklifi yakın zamanda şirketin yönetim kurulu tarafından kabul edilen Tesla ve SpaceX yöneticisi Elon Musk tarafından yasağı kaldırılsa bile Twitter’a geri dönmeyeceğini söylemesinden sonra gelmesi de dikkatlerden kaçmadı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala