bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,797.09 5.90%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,057.51 5.53%
bnb
BNB (BNB) $ 557.01 5.52%
solana
Solana (SOL) $ 142.31 9.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.506234 7.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.478057 11.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155551 10.19%

Tron’un Yeni Algoritmik Stablecoini USDD Piyasaya Sürüldü

Ekran goruntusu 2022 05 05 170348

Kısa süre önce TRON DAO, resmi Twitter hesabı üzerinden merkeziyetsiz stablecoin’ler rekabetine katılacağını duyurmuştu. Bununla beraber USDD isimli bir stablecoin piyasaya süreceğini de belirtmişti. Bugün elde edilen son bilgilere göre Tron’un duyurduğu USDD stablecoin’i piyasaya sürüldü.

Tron’dan Beklenen Stablecoin Hamlesi: USDD

Şirket sözcüsü tarafından yapılan bir açıklamaya göre, Tron’un yeni algoritmik stabilcoini USDD ağda resmen başlatıldı. Ayrıca söz konusu duyuru Twitter üzerinden de yapıldı.

Hemen hemen her yönden Terra’nın UST’sine benzer olan stabilcoin, TRX, Tron’un ve USDD arasında işlem yaparak, fiyatını ABD dolarına yakın bir şekilde sabit tutması için arbitrajcıları teşvik etmek için tasarlandı. Ek olarak Terra gibi, Tron da yeni stablecoin’i desteklemek için Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinde 10 milyar dolarlık bir rezerv oluşturma niyetinin sinyallerini verdi.

 Tron kurucusu Justin Sun konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Stablecoinleri Bitcoin kadar merkeziyetsiz hale getirmeliyiz, böylece kimse onlara dokunamaz. Önümüzdeki beş ila on yıl içinde kriptonun merkeziyetsiz stablecoinler ile kararlı bir hale geleceğine inanıyorum.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala