bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,863.72 1.82%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,525.45 1.46%
bnb
BNB (BNB) $ 611.97 4.78%
solana
Solana (SOL) $ 186.81 0.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.630531 1.29%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.657432 0.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.21426 0.69%

Tron’un TL Bazında Teknik Analizi- 2 Eylül 2020

Tronun TL Bazinda Teknik Analizi 2 Eylul 2020

Tron’un Paribu(paribu.com) verilerine göre logaritmik ölçekteki günlük grafiği aşağıda gösterilmiştir. TRX’te son günlerde yaşanan yükselişle 28 kuruş seviyesine oldukça yaklaştı.

Aşağıdaki grafikte Nisan ve Mayıs aylarının ortalarındaki dipler ile Mayıs ayının başında görülen zirve birleştirilerek elde edilen yükselen fibonacci kanalı gösterilmiştir. Bu kanalın 2.618 katsayılı kanal çizgisi 0.280 TL seviyesinde direnç gösteriyor. Bu seviyenin aşılması durumunda 3.618 katsayıya sahip olan bir sonraki fibonacci kanal çizgisi yaklaşık 0.375 TL seviyesinden geçmektedir.

Diğer taraftan, 1.618 katsayılı fibonacci kanal çizgisi ise 0.210 TL seviyesinde destek gösteriyor. Son zamanlarda volatilitenin son derece yüksek olduğu TRX/TRY’de 0.280 TL’nin aşılamaması durumunda zamana yayılmış bir şekilde grafikte mavi renkte gösterilmiş olan yükselen trend çizgisine doğru bir düzeltme hareketi gözlemlenebilir.

trx1

TRX/TRY’de Bu Seviyelere Dikkat!

Aşağıdaki 4 saatlik grafikte gösterilmiş olan yükselen trend çizgileri ile yatay destek ve direnç seviyelerine dikkat etmekte fayda var. Gelinen noktada artık; yeşil yükselen direnç çizgisinin aşılıp aşılmayacağı, yükselişin devam edip etmeyeceğini belirleyecektir. Bu yeşil yükselen direnç çizgisi aynı zamanda, yukarıdaki grafik üzerinde gösterilmiş olan fibonacci kanalının 2.618 katsayılı çizgisinin direnç gösterdiği 0.280 seviyesine denk geliyor. Bu açıdan da 0.280 TL’nin önemi bir kez daha artmış durumda.

Diğer taraftan, aşağıdaki grafikte turuncu, kırmızı ve siyah renklerle gösterilen yükselen trend çizgileri ise sırasıyla; 0.256, 0.211 ve 0.178 TL seviyelerinde destek gösteriyor. Aynı zamanda 0.247 seviyesinde de yatay bir destek mevcut.

Yelpaze görünümündeki bu yükselen trend çizgileri, en kısa vadeden başlayarak takip edilebilir. Daha dik açıya sahip olan bir yükselen trend çizgisinin kırılması durumunda, daha az eğime sahip olan ve bir alttan geçen yükselen trend çizgisinin test edilmesi gündeme gelebilir. Bu şekilde değerlendirildiğinde, turuncu yükselen trend çizgisinin kırılması durumunda kırmızı; kırmızı yükselen trend çizgisinin kırılması durumunda siyah çizgi hedeflenebilir.

trx2

TRON’da 4 Saatlik Grafiklerde Üstel Hareketli Ortalamalar (EMA)

Tron’da 4 saat periyotlu grafikte 55 ve 89 periyotluk Üstel Hareketli Ortalamaların(EMA) son durumu ise aşağıdaki grafikte gösterilmiştir.

Daha önceden de defalarca paylaştığım bu iki hareketli ortalama (55-EMA ve 89-EMA), dört saat periyotlu grafiklerde oldukça makul seviye ve zamanlarda alış ve satış sinyali üretmekte. Bu iki hareketli ortalamaya göre alış yapıldığında, trend olan bir piyasada, trend boyunca pozisyon hatalı sat-al işlemleriyle bozulmamakta ve yükseliş trendi bittikten sonra satış sinyali üretmektedir.

Bu iki üstel hareketli ortalama TRXTRY’de de, aşağıdaki dört saatlik grafikte açıkça görülebileceği gibi, 1 Temmuz 2020’de 0.115 TL seviyesinde alış sinyali ürettikten sonra bugüne kadar henüz satış sinyali üretmiş değil. Yani, bu iki hareketli ortalamanın kısa periyotlu olanın, uzun periyotlu olanı aşağıdan yukarı kesmesiyle ürettikleri alış sinyaline göre alım yapmış birisi için henüz satış sinyali gelmiş değil.

trx3

TRON’da İndikatörler Ne Söylüyor?

Aşağıdaki dört saat periyotlu grafikte ise MACD, RSI ve STOCH RSI indikatörleri gösterilmiştir.

MACD’nin pozitif alanda yükseliş trendini teyit ettiğini görüyoruz. Ancak, MACD’nin histogram çizgisinin eğiminde negatife (aşağı yöne) geçmeye çalıştığı da görülebiliyor. Grafikte gösterilmiş olan fiyatlar itibariyle içinde bulunulan dört saatlik periyot bu şekilde tamamlanırsa, MACD histogram çizgisinin eğimi de aşağı dönmüş olacak ve bu durum, kısa vade için olumsuz olur.

Diğer taraftan, RSI ve STOCH RSI indikatörlerinin de aşırı alım bölgelerinden yönlerini aşağı çevirmeye çalıştıklarını görüyoruz.  Özellikle STOCH RSI’ın bulunduğu bu seviyelerden satış sinyali üretmesi söz konusu olursa kısa vadeli bir düzeltme hareketi beklenebilir.

Özetle;

TRX/TRY için TL bazında takip edilebilecek destek ve dirençler aşağıda gösterilmiştir. Sağlık ve bol kazançlı günler dilerim.

Dirençler: 0.280, 0.300, 0.375, 0.400

Destekler: 0.210, 0.256, 0.247, 0.211

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Mehmet Yıldızlı

Ankara'da Yüce Fen Lisesi'nden 1992 yılında mezun oldu. Aynı sene Marmara Çevre Mühendisliği'ni kazandı. Üç sene burada öğrenim hayatına devam ettikten sonra, 1992 yılından itibaren ilgilendiği hisse senedi piyasaları, işletme ve finansla ilgili teorik bilgiyi de derinlemesine öğrenmek istediği için üniversite sınavına tekrar girerek Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme bölümünde öğrenim hayatına devam etti. Mehmet Yıldızlı 28 Kasım 2018 tarihinde kurduğu Paradox Danışmanlık Bilişim Tic. Ltd. Şti altında çalışmalarına devam etmektedir.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala