bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,470.88 0.77%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,551.64 0.66%
bnb
BNB (BNB) $ 618.82 5.33%
solana
Solana (SOL) $ 187.25 0.70%
xrp
XRP (XRP) $ 0.630143 1.17%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.65914 1.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216086 0.71%

Tornado Cash İstismarcısı Harekete Geçti

tornado cash istismarcisi harekete gecti

Kripto para karıştırma hizmeti Tornado Cash, geçtiğimiz aylarda ABD yaptırımlarını ihlal ettiği gerekçesiyle ABD tarafından yaptırım listesine eklenmişti. Geçtiğimiz günlerde hacklenen Tornado Cash’in varlıkları taşınmaya başlandı.

Tornado Cash İstismarcısı ETH ve TORN Tokenlerini Taşıyor

Kripto karıştırma hizmeti Tornado Cash’in DAO’sunu istismar eden saldırgan, geçen hafta sonu yönetimin ele geçirilmesinden bu yana ilk kez bir dizi işlem yapmak kaydıyla harekete geçti.

Blockchain analiz şirketi olan EtherScan verilerine göre 100 ETH’lik bir işlem, hizmetin fon gizleme sürecinde kullanılan Tornado Cash Router’a gönderildi. Diğer işlem ise DAO’nun yönetim tokenı olan 38,302.57 TORN’dan oluşuyordu.

tornado cash istismarcisi harekete gecti 2

Daha önce de belirttiğimiz üzere, istismarcı bu hafta sonu kötü niyetli bir yönetim teklifinin kabul edilmesinin ardından DAO’yu ele geçirdi. Samczsun takma isimli güvenlik araştırmacısı, istismarın saldırgana yönetim kontrolü sağladığını ancak Tornado Cash’te tutulan fonların çoğunun hırsızlığa karşı korumalı olduğunu dile getirdi.

Son olarak Tornado Cash, Kuzey Kore’nin Lazarus grubu da dahil olmak üzere siber suçlular tarafından kullanıldığı için geçen yıl ABD hükümeti tarafından yaptırıma tabi tutulmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala