bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,780.36 0.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,164.33 0.05%
bnb
BNB (BNB) $ 616.41 2.45%
solana
Solana (SOL) $ 148.15 1.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529544 0.89%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473554 1.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152475 0.97%

Tornado Cash Geliştiricisinin Tutuklanması Protesto Edildi

ornado Cash geliştiricisi Alexey Pertsevin

Blockchain‘in getirdiği avantajları belki de en verimli kullanan kripto para sektörü, ne yazık ki bazen kötü aktörler tarafından suistimal edilebiliyor. Bu suistimaller kimi zaman dolandırıcılık, kimi zaman da saldırılar ile gündeme geliyor. Bu noktada adını sık sık bu tür haberler ile duyuran Tornado Cash ise tam olarak bu aktörlerin kurbanı oldu. Gizliliğine önem veren kullanıcıların da kurunun yanında yandığı, Tornado Cash’in ABD Hazine Bakanlığı tarafından yasaklanması, birçok grup tarafından tepki ile karşılandı. Son olarak soruşturmalar sonrası Amsterdam’da tutuklanan Tornado Cash geliştiricisi Alexey Pertsev’in tutuklanmasını protesto edildi.

Tornado Cash Geliştiricisinin Tutuklanmasi Protesto Edildi
Tornado Cash geliştiricisi Alexey Pertsev için yapılan protesto afişi

Tornado Cash Geliştircisi Alexey Pertsev Tutuklanması Protesto Edildi

Tornado Cash, en basit anladımı ile kullanıcılarının varlıklarının nereden geldiği gibi verileri karıştırarak varlıkların geçmişini gizleyen bir gizlilik protokolü. Bu noktada protokolün saldırganlar ve dolandırıcılar tarafından sık sık gündeme gelmesi, ABD Hazine Bakanlığı‘nın da dikkatini çekti ve yakın zamanda sizlerle paylaştığımız üzere bakanlık protokolü kara listeye ekledi.

Bunun üzerine birçok merkeziyetsizlik savunucusu bu adımın oldukça yanlış olduğunu savunarak kararı eleştirdi. Yaşanan bu gelişmelerden çok kısa bir süre sonra Hollanda polisi tarafından Tornado Cash geliştiricisi Alexey Pertsev‘in tutaklanması yaşandı.

Bu kararları yanlış bulan yaklaşık 50 kripto ve gizlilik protokolü savunucusu, Pertsev’in Amsterdam Dam Meydanı‘nda tutuklanmasını protesto etti. Pertsev’in karısı da gösterinin düzenlenmesine yardım etti ve gösteriye katıldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala