bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,667.33 1.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,163.16 1.00%
bnb
BNB (BNB) $ 613.47 1.58%
solana
Solana (SOL) $ 146.12 1.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527303 0.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473118 0.37%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152134 0.27%

Tornado Cash Çaresiz: Infura ve Alchemy de Engelledi

Tornado Cash Çaresiz Infura ve Alchemy de Engelledi

Adını genellikle dolandırıcılık veya saldırı haberleri ile birlikte duyduğumuz Tornado Cash, ABD Hazine Bakanlığı‘nın kara listeye eklemesi sonrası hedef tahtası oldu. Bakanlığın yaptırım uygulamasıyla birlikte engelleme duyuruları ardı ardına gelmeye devam ediyor. Son olarak MetaMask ile tanınan Infura ve Alchemy de Tornado Cash’e erişimi engelledi.

Infura ve Alchemy, Tornado Cash Portlarını Kapattı

Tornado Cash, Ethereum tabanlı bir kripto mikseri olarak uzun zamandır dolandırıcıların ve hacker’ların uğrak noktası oldu. Her ne kadar bu mikseri anonim kalmak için kullanan iyi niyetli kullanıcılar olsa da maalesef Tornado Cash’in adı oldukça kitlenmiş durumda. Yakın zamanda duruma el atan ABD Hazine Bakanlığı’nın yaptırımı üzerine MetaMask ile bilinen ve akıllı sözleşmeleri Ethereum ağına bağlayan Infura ve Blockchain geliştiricileri için araçlar geliştiren Alchemy de Tornado portlarını kapattılar. Ancak bu portlar kapatılsa da CLI üzerinden erişim hâlen mümkün.

Twitter kullanıcısı 0xdev0’a göre her iki platform da şu anda Tornado Cash‘e yapılan RPC isteklerini engelliyor. RPC istekleri, merkeziyetsiz uygulamaların kullanıcılarının, özellikle kullanıcı kendi bireysel Node’larını çalıştırmadığında, Blockchain sunucularıyla iletişim kurmasını sağlar. Infura ve Alchemy ise kripto kullanıcıları arasında popüler olan RPC sağlayıcılarından ikisi.

Son olarak yakın zamanda USDC’nin arkasındaki şirket Circle‘ın da Tornado Cash’e yaptırım uyguladığını hatırlatalım.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala