bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,278.95 3.23%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,058.32 2.25%
bnb
BNB (BNB) $ 549.44 2.37%
solana
Solana (SOL) $ 140.45 4.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500806 1.26%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455356 1.97%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152071 2.87%

Toplam Kripto Para Sayısı 20.000’i Aştı

Toplam Kripto Para Sayisi 20.000i Aşti

Kripto para piyasaları geçtiğimiz 1 içerisinde pek de iyi bir performans sergilemedi. 2022’de yüzde 50’den fazla değer kaybeden piyasalar bir çok yatırımcının sorun yaşamasına neden oldu. Ancak piyasadaki kripto para sayıları hızla artmaya devam ediyor. Öyle ki toplam kripto para sayısı 20.000’i aşmış durumda.

Toplam Kripto Para Sayısı 20.000'i Aştı

Kripto Para Sayısı Hızla Artmaya Devam Ediyor

2008’de Bitcoin‘in ilk whitepaper’ının yayınlanması ile birlikte başlangıç yapan kripto paralar, sayılarını günümüze kadar hızla artırdı. İlk olarak Bitcoin’in kaynak kodunun çok benzer bir şekilde kullanılması ile ortaya çıkan Litecoin (LTC), beraberinde binlerce yeni altcoin’in ortaya çıkmasına vesile oldu.

Başta Bitcoin olmak üzere kripto paralar yapıları gereği açık kaynak kodlu yazılımlardır. Bu yüzde bu kaynak kodlarını kolay bir şekilde kopyalayıp, manipüle edip yeniden piyasaya sürebilirsiniz. Litecoin örneğinde olduğu gibi birçok kripto para, Bitcoin’de gördükleri eksiklikleri düzelterek veya üzerine eklemeler yaparak binlerce yeni kripto para ortaya çıkardı.

Bunlar arasında en popülerlerinden birisi olan Ethereum, akıllı sözleşmeleri kripto para ve Blockchain ekosistemine entegre eden ilk projeydi. Günümüzde her ne kadar her biri farklı sistemleri desteklemese de binlerce kripto para bulunuyor. Öyle ki kripto para fiyat traker’ı CoinMarketCap’e göre içeriğimizin yazımı itibarıyla 20.004 kripto para mevcut.

Bun noktada bu sayının kesinlikle net bir veriyi yansıtmadığını belirtelim. Bu sayı, CoinMarketCap‘e sunulan kripto paraların sayısıdır. Bu noktada burada listelenmeyen birçok kripto para olduğunu söylesek sanıyoruzki yanılmış olmayız.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala