bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,625.31 1.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,160.32 1.42%
bnb
BNB (BNB) $ 615.51 2.29%
solana
Solana (SOL) $ 145.79 2.30%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529978 0.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473367 0.79%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15219 0.05%

Tonga, Bitcoin’i Resmi Para Birimi Olarak Kabul Edecek

tonga bitcoini resmi para birimi olarak kabul edecek

Kripto paralar kimi ülkelerde yasaklanırken, kimi ülkelerde yasal para birimi olarak kabul ediliyor. Son olarak El Salvador’u takip eden Tonga Krallığı, Bitcoin‘i yıl sonuna kadar resmi para birimi olarak kabul etmeye hazırlanıyor.

Polinezya ülkesinin eski milletvekillerinden Lord Fusitu’a, Tonga’nın, Bitcoin‘i yasal para birimi haline getirmeye hazırlandığını söyledi.

tonga bitcoini resmi para birimi olarak kabul edecek2

Tonga Bitcoin’i Resmi Para Birimi Olarak Kullanacak

Polinezya ülkesinin Eski Milletvekili Lord Fusitu’a, Twitter üzerinden Tonga‘nın Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul etmesi üzerine açıklamalarda bulundu. Fusitu’a tweetinde yeni yasanın El Salvador‘un yasa tasarısıyla neredeyse aynı olduğunu açıkladı.

Tonga hükümeti ve finans düzenleyicileri ise dijital varlıkları Pasifik adalarının ekonomik modeline dahil etme planlarını henüz açıkça paylaşmadı. Ancak Fusitu’a’nın bölgedeki otorite ağırlığı, yorumlarını Tonga’nın planlarını gerçek olarak görmeye yetecek kadar uluslararası saygı taşıdığı söyleniyor.

Diğer taraftan El Salvador’un Bitcoin‘i kabul etmesinden bu yana bazı problemler hâlâ sürüyor. Öyle ki uluslararası birçok düzenleyici ve kurum, El Salvador’u bu eyleminden dolayı finansal açıdan eleştirdi. Tonga hükümeti tarafında işlerin nasıl gideceği ise merak konusu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala