bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,321.23 3.25%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,143.50 2.35%
bnb
BNB (BNB) $ 603.77 0.98%
solana
Solana (SOL) $ 150.08 4.82%
xrp
XRP (XRP) $ 0.536081 3.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47928 5.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15367 4.70%

Toncoin, Proof of Work ile Son Madenciliğini Gerçekleştirdi

Toncoin Proof of Work ile Son Madenciliğini Gerçekleştirdi

Popüler gizlilik odaklı mesajlaşma uygulaması Telegram’ın kripto para projesi olan Toncoin (TON), her ne kadar tartışmalara konu olsa da gelişimini sürdürüyor. İlk çıkışında TON üretimini Proof of Work (PoW) ile gerçekleştiren Toncoin, son PoW ile TON üretimini bugün erken saatlerde gerçekleştirdi.

Toncoin, Proof of Work ile Son Madenciliğini Gerçekleştirdi

Toncoin Bundan Sonra Proof of Stake ile TON Üretecek

Son TON, 28 Haziran’ın erken saatlerinde çıkarıldı ve Toncoin’in büyük ölçüde Proof of Work (PoW) modelinden Proof of Stake (PoS) modeline geçişinin sinyalini verdi. Halihazırda PoS teknolojisi üzerinde çalışan Ton Blockchain ağı ilk PoS coin’leirni genellikle kullandığı bir coin teklifinin aksine madencilikle sağlandı. Madencilik unsuru, sadece birkaç katılımcının önemli sayıda TON biriktirmesini engellemek amacıyla yapılmıştı.

Konu hakkında açıklama yapan TON Vakfı şunları kaydetti:

“PoW konsensüs mekanizmalarında, uygun donanıma sahip herkes bir madenci olabilir ve bir ağdaki katılımcılar arasında dürüst ve eşit bir token dağılımı yaratabilir”

Toncoin ve çevresindeki ekosistemin koruyucuları olan TON Vakfı, bu kombinasyona “ilk çalışma kanıtı” (IPoW) mekanizması olarak atıfta bulundu ve PoW ile PoS arasında her iki dünyanın en iyi yaklaşımını yarattığını iddia etti.

Bitcoin ağı tarafından kullanılan mekanizma olan PoW, enerji yoğun ve yavaş olması, pahalı hale getirmesi ve işlemlerin doğrulanması için çok zamana ihtiyaç duyması gibi dezavantajlara sahip konumda. Dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum (ETH) ise benzer bir şekilde PoS modeline geçmek için aktif olarak çalışıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala