bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,533.29 3.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,160.50 2.29%
bnb
BNB (BNB) $ 606.93 0.01%
solana
Solana (SOL) $ 148.64 5.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529413 2.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477925 5.38%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152481 5.46%

TOBB, Kripto Para Düzenlemelerini de Ele Alacak Finansal Teknolojiler Meclisi’ni Kurdu

tobb kripto para duzenlemelerini de ele alacak finansal teknolojiler meclisini kurdu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), bünyesinde kripto paraları da gündemine alacak Türkiye Finansal Teknolojiler Meclisi adlı bir meclis kurulduğunu duyurdu. Mecliste mali ekosistemin tüm paydaşlarının yer alacağı bildirildi. 

Meclisin toplantısı TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Özgener başkanlığında gerçekleştirildi. Özgener konu hakkında şunları söyledi:

“Türkiye Finansal Teknolojiler Meclisi ile kamu-özel sektör istişare mekanizması olarak kamunun düzenlemelerine gerekli katkıyı vermeye hazırız.”

Bununla birlikte Özgener, finansal teknolojiler alanının ödeme hizmetleri, kripto paralar, altyapı sağlayıcıları, varlık finansmanı gibi birçok konuyu kapsadığını belirtti. 

Toplantıda ayrıca öncelikli olarak açık bankacılık ve kripto para düzenlemesinin ele alınması kararı alındı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala