bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,413.26 4.83%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,096.19 3.63%
bnb
BNB (BNB) $ 557.60 1.48%
solana
Solana (SOL) $ 143.89 10.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499246 1.78%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459652 3.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151703 5.29%

TikTok, Hong Kong Pazarından Çekiliyor

tiktok hong kong pazarindan cekiliyor

TikTok belki de şu an dünyanın en çok dikkatini çeken ve hükümetler tarafından en sorunlu olarak algılanan uygulama. Uygulamanın Hindistan’da yasaklanmasından bir hafta sonra Bytedance’in sahip olduğu sosyal ağ, uygulamalarını siyasi gerilimler sebebiyle Play Store’dan ve Hong Kong’daki App Store’dan çekmeye karar verdi .

Şirket bu uygulamaları mağazalardan kaldırırken, daha önce indirmiş olan vatandaşların TikTok’a erişip erişemeyeceği açık değil.

Şirket bu kararında, geçen hafta kabul edilen Çin’in Hong Kong için tartışmalı güvenlik yasasını gösterdi. Bu yasa, vatandaşlara yönelik daha sıkı içerik denetimi içerir ve Çin’deki komünist partiye karşı herhangi bir muhalefeti engellemeye yöneliktir. Ayrıca Hong Kong’da faaliyet gösteren şirketlerin, kullanıcı verilerini teslim etmesini ve Çin hükümetinin sansür yönergelerini takip etmesini gerektirir.

TikTok, bu yasayı eleştiren tek uygulama değil. Google, Facebook ve Twitter gibi büyük teknoloji firmaları da; Hong Kong hükümetinin veri taleplerine artık uymayacaklarını söylediler. WhatsApp ve Telegram da, Hong Kong’daki yetkililere veri vermek istemeyenler arasında.

TikTok, Çinli sahiplerinden uzaklaşmak için bu yıl bazı büyük değişiklikler yaptı. Bytedance, uygulamasına başkanlık etmek için Disney’den Kevin Mayer ile anlaştı. Ayrıca çeşitli hükümetlere, Çin hükümeti ile herhangi bir kullanıcı verisi paylaşmadığı konusunda güvence verdi.

Buna rağmen, uygulama birçok ülkede inceleme altında. Dün Avustralyalı bir milletvekili, ülke çapında gizlilik ve güvenlik endişeleri sebebiyle uygulamanın yasaklanmasını istedi. Hong Kong’dan çekilmesiyle, TikTok’un diğer ülkelerdeki hükümet yetkililerinin endişelerini azaltıp azaltmayacağını göreceğiz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala