bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,784.36 6.25%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,105.57 4.77%
bnb
BNB (BNB) $ 558.72 3.07%
solana
Solana (SOL) $ 144.69 12.47%
xrp
XRP (XRP) $ 0.496991 1.70%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460073 5.50%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152703 7.73%

Thodex’in Kurucusu Fatih Özer Yakalandı! Kripto Paralarda Neler Yaşanıyor?

Çiğdem Ceylan’ın sunumuyla bu haftanın öne çıkan haberleri Arjantin’deki kripto para ile vergi ödeme dönemi, Thodex’in kurucusu Fatih Özer’in yakalanması, Ava Labs’in CEO’su Emin Gün Sirer ve Crypto Leaks arasında yaşananlar, Meta’nın Facebook’a NFT desteği getirmesi, İran’ın Bitcoin ve kripto para ödemelerini onaylaması ve daha fazlası Kripto Bülten’de.

Kripto Paraları Yükseltebilecek Önemli Haberler

Popüler Blockchain ağlarından biri olan Avalanche ve arkasındaki şirket Ava Labs, oldukça büyük bir sorunla karşı karşıya kaldı. Crypto Leaks tarafından paylaşılan iddialara göre Ava Labs, Amerikalı hukuk şirketiyle hisse senedi karşılığında rakiplerine dava açmak için “gizli bir anlaşma” yaptı. Ancak Ava Labs’in CEO’su Emin Gün Sirer bu iddiaları sert bir şekilde reddetti.

Kripto para piyasasına olan ilgi arttıkça kitleleriyle daha fazla etkileşime geçmek isteyen şirketler ticari marka başvurularında bulunmaya devam ediyor. Bu kez ticari marka başvurusu ile gündeme gelen isim motor sporlarının en prestijlisi olanFormula 1 oldu.

Dünyanın en büyük türev piyasası olan CME Group müşterileri için yeni yatırım seçenekleri sunmaya devam ediyor. CME daha önceden duyurusunu yaptığı Euro cinsinden Bitcoin ve Ethereum vadeli işlemlerinin lansmanını gerçekleştirdi.

WhatsApp, Instagram ve Facebook’un ana şirketi olan Meta, kısa bir süre önce Instagram’a NFT ve dijital koleksiyonlar ekleme seçeneği getirmişti. Meta tarafından yapılan yeni açıklamada, NFT ve dijital koleksiyon desteğinin artık Facebook cephesinde de kullanılabileceği belirtildi.

Amerika’nın bir süredir yaptırım uyguladığı İran, yaptırımları aşmak için yeni bir adım attı. Finans ve bankacılık sektöründe uygulanan yaptırımları aşmak isteyen İran, ithalatta kripto para ödemelerinin kullanılmasını onayladı.

Arjantin’in Mendoza eyaleti, kripto para birimi ödemeleri ile ilgili yeni bir karar aldı. Alınan kararla birlikte eyalette, vergi ve diğer ücretler için kripto para birimleri bir ödeme aracı olarak kabul edildi.

Thodex davasında bir süredir kaçak şekilde Arnavutluk’ta olduğu bilinen kurucu Faruk Fatih Özer sonunda yakalandı. Milyonlarca kullanıcıyı dolandırarak 356 milyon dolarlık vurgun yapan Fatih Özer hakkında birçok kişi suç duyurusunda bulunmuştu. Yaşanan gelişmelerin ardından Emniyet Genel Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığınca Fatih Özer’in Türkiye’ye iadesi işlemlerine başlandı.

Son haberimiz Kaliforniya’dan. 

Kripto finansal hizmet işletmelerinin özel bir lisans almasını gerektiren bir Kaliforniya tasarısı, Senato’nun onaylamasının ardından Meclis tarafından da onaylanma oylamasıyla yasallaşmaya daha da yaklaştı. Söz konusu tasarı imzalanmak veya veto etmek için 30 Eylül tarihine kadar zamanı olan Vali Gavin Newsom’un masasına gitti. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala