bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,102.71 0.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,186.43 0.69%
bnb
BNB (BNB) $ 605.81 1.04%
solana
Solana (SOL) $ 154.58 0.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.544659 1.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.513709 0.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.158585 1.24%

Thodex’in Kurucusu Faruk Fatih Özer Türkiye’ye İade Edilecek

Thodexin Kurucusu Faruk Fatih Ozer Turkiyeye Iade Edilecek

Kripto para borsalarının gündemde olduğu bu günlerde gelişmeler ardı ardına gelmeye devam ediyor. Bir taraftan FTX krizi sürerken diğer taraftan merkeziyetsiz borsalar üzerinde işlemler de artmaya başladı. Son olarak da binlerce kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle yargılanan Thodex‘in kurucusu Faruk Fatih Özer‘in Arnavutluk’tan Türkiye’ye iadesi için karar verildi.

Thodex’in Kurucusu Faruk Fatih Özer Türkiye’ye İadesi için Karar Alındı

Binlerce kişiyi dolandırması ile gündeme gelen Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in bir süredir Türkiye’ye iadesi isteniyordu. Birkaç kez ertelenen duruşma ve hazırlanan tutanaklar sonunda amacına ulaştı ve Faruk Fatih Özer‘in Arnavutluk’tan Türkiye’ye iadesi için karar verildi.

Kırmızı bültenle aranan Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer, 30 Ağustos tarihinde Arnavutluk’ta şafak operasyonu ile yakalanmıştı. Devamında ise Elbasan Asliye Mahkemesi, Özer’in tutukluluğunun devamına karar vermiş, süreç sonrasında Türkiye’ye iade edileceğini açıklamıştı. Bu iade her ne kadar ertelense de sonunda karar kesinleşti.

Son olarak  Faruk Fatih Özer’in de aralarında bulunduğu 6’sı tutuklu 21 sanık hakkında, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme”, “bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” ve “tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” suçlarından 12 bin 164’er yıldan 40 bin 562’şer yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala