bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,706.34 3.11%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,166.50 2.12%
bnb
BNB (BNB) $ 601.68 1.46%
solana
Solana (SOL) $ 150.83 5.46%
xrp
XRP (XRP) $ 0.534284 3.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.479453 4.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153961 4.83%

Thodex’in Kurucusu Faruk Fatih Özer Türkiye’ye İade Edilecek

Çiğdem Ceylan’ın sunumuyla Kripto Bülten’de bu hafta Thodex’in Kurucusu Faruk Fatih Özer ve FTX borsasının batışı ile birlikte iflasını açıklayan bir başka şirket konu edildi.

Elon Musk bu kez Bitcoin açıklamasıyla dikkat çekti. Musk, “Bitcoin başaracak ama uzun bir kış olabilir.” dedi.

Kışın sonu gerçekten bahar olur mu, bilinmez ama şu sıralar kripto para piyasası, FTX krizinin ardından zor günlerden geçiyor. Bununla birlikte, birçok şirketten de geçtiğimiz haftadan bu yana peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. Ancak gözler bir süredir “crypto.com”daydı. Beklenen açıklama CEO Kris Marszalek’ten geldi. “FTX’ten 990 milyon dolar kurtardık” diyen Marszalek, borsanın bu süreçte yalnızca 10 milyon dolar kaybettiğini belirtti.

Bu konuda bir açıklama da ödeme devi Visa’dan geldi. Visa, FTX ile ortaklığını sonlandırdığını duyurdu.

Şu aşamada darbe alan tek mecra FTX değil elbette, borsa ile teması olan şirketler en az zararla kurtulmanın derdinde ama bu çaba yangın yerine kovayla su taşımaya benziyor malesef… Yakın zamanda FTX ile bir kredi satın alma anlaşması imzalayan ve geçtiğimiz günlerde operasyonlarını süresiz olarak durduran BlockFi, iddialara göre iflasa hazırlanıyor.

Binlerce kişiyi dolandıran Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer, Arnavutluk’tan Türkiye’ye iade edilecek. Özer ile birlikte 6’sı tutuklu 21 sanık hakkında, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme” ile “dolandırıcılık” suçlarından 12 bin 164’er yıldan 40 bin 562’şer yıla kadar hapis cezası isteniyor.

2023’te Geliyor!

Nike, Web3 alanında kendi platformunu oluşturmak için düğmeye bastı. “.Swoosh (nokta swoosh)” olarak adlandırılan platform, şimdilik beta sürümünde olacak ancak ilk dijital koleksiyonunu gelecek yıl piyasaya sürmesi bekleniyor. “.Swoosh (nokta swoosh)”, Nike hayranlarının sanal öğeler toplamasına ve hatta birlikte yeni içerikler oluşturabilmesine imkan sağlayacak.

Sanal dünyaya geçiş adım adım gerçekleşirken, Apple karma gerçeklik gözlüğünde sona yaklaştı. 2023 yılının ilk çeyreğinde seri üretim bandına inmesi beklenen gözlük hakkında daha detaylı bilgilerin önümüzdeki günlerde gelmesi bekleniyor.

ABD’li bankacılık devleri dijital dolar testlerine başladı. Programa katılan küresel bankalar arasında Citigroup, HSBC Holdings, Mastercard ve Wells Fargo’nun yanı sıra New York Merkez Bankası’nın inovasyon merkezi de yer alıyor. Testlerin sonucunda, ortak bir veri tabanında dijital dolar kullanan bankaların, işlem hızlarının artırılması hedefleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala