bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,270.76 0.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,169.29 1.32%
bnb
BNB (BNB) $ 605.38 0.18%
solana
Solana (SOL) $ 154.16 0.73%
xrp
XRP (XRP) $ 0.547644 2.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.516509 1.79%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15839 1.28%

The Economist’e Göre Bitcoin En İyi Yatırım Araçlarından

The Economist 2

Tarihi dergi bir geçmişe sahip olan The Economist dergisi, kriptonun diğer varlıklara göre çekici yatırım avantajlarına sahip olduğunu söyleyerek Bitcoin’i örnek gösteriyor. 178 yıllık dergiden yeni bir makale, Bitcoin’in geleneksel pazarlarla düşük korelasyonunun, onu potansiyel olarak mükemmel bir yatırım kaynağı yaptığını söylüyor.

The Economist’in yer verdiği makale, Nobel Ödüllü Harry Markowitz’in “modern portföy teorisi”nin temellerinin atılmasına yardımcı olan ve riskliliğin neden yatırımcıların en önemli kaygısı olmadığını söyleyen çalışmaları içeriyor. Derginin içeriği Harry Markowitz’den bir alıntıyla başlıyor:

“Riskli varlık, portföye katkıda bulunur.”

The Economist 1

“Bitcoin En İyi Yatırım Araçlarından”

Bitcoin başta olmak üzere kripto paraların yüksek volatilitesinin bir yatırım avantajı olduğunu savunan makalede şu ifadelere yer veriliyor:

Bitcoin’in bir avantajı olduğu yer burasıdır. Kripto para oldukça değişken olabilir, ancak kısa ömrü boyunca yüksek ortalama getiri elde etti. Daha da önemlisi, diğer varlıklardan bağımsız olarak hareket etme eğilimindedir – 2018’den beri Bitcoin ile tüm coğrafyaların hisse senetleri arasındaki korelasyon 0,2-0,3 arasında olmuştur. Daha uzun zaman ufuklarında daha da zayıftır. Gayrimenkul ve tahvillerle olan ilişkisi de benzer şekilde zayıftır. Bu, onu mükemmel bir potansiyel yatırım kaynağı yapar.”

The Economist’teki makalenin bulguları, Bitcoin‘in 2018-2019 ayı piyasası boyunca bile, Bitcoin’e yüzde 1 tahsisli bir portföyün, onsuz olandan daha yüksek bir risk-ödül seçeneği sunduğunu ortaya koyuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala