bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,870.38 0.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,180.91 1.09%
bnb
BNB (BNB) $ 614.19 1.19%
solana
Solana (SOL) $ 147.58 1.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529973 0.23%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477791 0.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153491 0.21%

TFUEL Coin Nedir? Theta Fuel (TFUEL) Coin Yorum ve Geleceği

TFUEL

Bu yazımızda TFUEL coin nedir, kripto para birimi Theta Fuel nedir, TFUEL coin nasıl satın alınır gibi sorulara cevap vermeye çalıştık. İşte Theta Fuel (TFUEL) coin yorum ve geleceği hakkında detaylar…

Theta Fuel (TFUEL), ana ağın başarılı bir şekilde başlatılmasından sonra Theta Token ağından (THETA) oluşturulan bir kripto para birimidir. TFUEL token, Theta’nın protokolünde THETA ile birlikte çalışacak. Theta Fuel, kullanıcıları birbirleriyle içerik paylaşmaya teşvik ederek ağa enerji verir ve kullanıcılar akıllı sözleşmeleri devreye soktuğunda veya bunlarla etkileşim kurduğunda TFUEL yanar.


TFUEL Coin Nedir?

Theta Fuel (TFUEL), Theta Network’ün yerel kripto para birimidir. Çoğu insan Theta Fuel’yi ağa güç sağlayan bir şey olarak düşünür, ancak ağda TFUEL alışverişinden daha fazlası vardır.

Theta Ağını oluşturan üye gruplarından biri, uç nodeler adı verilen ağ üzerinden veri aktaran kullanıcılardır. Diğer üye grupları, ağın işlem ve güvenlik katmanlarından sorumludur.

Uç nodeler, kullanıcılar içeriği tüketirken, verileri ağla paylaşmak için bir miktar bant genişliği ve bilgi işlem gücünden vazgeçmeye teşvik edilir. Bunun ödülü, değeri tutan, değiştirilebilir ve değiştirilebilir yerel kripto para birimi tokeni olan Theta Fuel’dir.

Theta Fuel’nin maksimum tedarik limiti yoktur ve yıllık enflasyon oranı %5’tir. Bu çok görünebilir, ancak TFUEL, holding veya stake için tasarlanmayan kripto para birimlerinden biridir. İkinci amaçlar için, bu ağın başka bir yerel tokeni olan Theta Token tanıtıldı. Bunu daha sonraki bölümlerde daha ayrıntılı olarak tartışacağız.  

TFUEL, Theta Ekonomisini Nasıl Besler?

Artık TFUEL kazanan kullanıcılar, bunu oyunlara katılmaktan, favori yayıncılara bağış yapmaktan, hediyeler satın almaktan veya sadece fiat para birimleri için satmaktan istedikleri şekilde kullanabilirler. Bununla birlikte, TFUEL ağın diğer alanlarında da önemli roller oynamaktadır.

TFUEL’in, elektrik ve bilgi işlem gücü gibi gerçek kaynakları kullanan (sonsuza kadar çalışamazlar) veri aktarımı için uç nodelere (temelde sıradan kullanıcılar) verilen bir ödül olduğunu zaten biliyorsunuz.

İlk etapta TFUEL’i kim veriyor? Cevap: Streaming platformu. Streaming platformları, node platformların merkezi veri merkezlerini atlamasına izin verdiği için TFUEL’de uç nodelere ‘ödeme yapar’.

Streaming platformları daha sonra başka bir yerde biraz TFUEL almış olmalı. Bunları borsalardan satın alabilirler, ancak TFUEL sahiplerine Fungible Olmayan Tokenler (NFT’ler) satmak için çeşitli etkinliklere, oyunlara veya açık mağazalara ev sahipliği yaparak da kazanabilirler.  

Reklamcılar ayrıca Theta token ekonomisinde önemli oyunculardır. Streaming platformları, TFUEL karşılığında reklamverenlere reklam alanı satar. Elbette izleyiciler, daha az reklamla veya hiç reklam olmadan daha iyi görüntüleme deneyimlerine sahip olmak için streaming platformlarına bir miktar TFUEL ödeyebilir.

Maliyetli üçüncü taraf merkezileştirilmiş veri merkezinin ortadan kaldırıldığı bu modelde birkaç harika şey oluyor:

1. İzleyiciler kesintisiz akış deneyimlerinin keyfini çıkarabilir.

2. Akış platformları, daha iyi akış hizmetleriyle izleyici etkileşimini artırırken daha az reklam gösterebilir.

3. İçerik oluşturucular hediye ve bağışlardan jeton kazanabilir, ancak reklamverenlerle birlikte çalışarak da gelir elde edebilir.

4. Reklamcılar, yıkıcı reklamcılık teknikleri kullanmak yerine sponsorluk programlarına daha fazla güvenebilirler.

5. Veri istekleri, indirmeler ve karşıya yüklemeler belirli bir konumdaki daha sıkı bir düğüm kümesi içinde yapılabildiğinden, akış potansiyel olarak daha enerji verimlidir.

tec

Theta Token ve Theta Fuel Arasındaki Fark Nedir?

Theta Token (THETA): Theta protokolünün yönetim tokenidir. THETA, Theta Network protokolünün üretilmesine ve yönetilmesine yardımcı olmak için Validator node veya Guardian olarak hareket etmek için kullanılır. Kullanıcılar, bir node yerleştirip çalıştırarak, karşılık gelen miktarda yeni oluşturulan TFUEL kazanacaklar. THETA’nın arzı 1 milyar olarak sabitlendi ve asla artmayacak.

Theta Fuel (TFUEL): Theta protokolünün aktif tokenidir. TFUEL, video akışlarını paylaşmak veya akıllı sözleşmeleri dağıtmak veya bunlarla etkileşim kurmak için ileticilere yapılan ödemeler gibi zincir üstü faaliyetleri destekler. Kullanıcılar, ağdaki diğer kullanıcılara ilettikleri her video akışı için TFUEL kazanır. Theta Fuel’yi protokolde bir ücret olarak anlayabilirsiniz.

Theta Fuel (TFUEL) Coin Yorum ve Geleceği

Theta çok iyi bir platform ve Theta projesi pratik kullanım için oluşturulmuş ve yükselişte. Bununla birlikte, kripto para birimlerine yatırım yapmak her zaman risklidir, bu nedenle TFUEL paralarına yatırım yapıp yapmamaya kendiniz karar vermelisiniz.

TFUEL Coin Grafiği


TFUEL Coin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 TFUEL Coin 3,97 TL TL’den işlem görüyor. TFUEL Coin fiyatı son 24 saat içerisinde 5.79% değişim gösterdi. TFUEL Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 26,924,409 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 796,589,076 dolar seviyesinde.

TFUEL Coin Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 TFUEL Coin $ 0.121987 dolardan işlem görüyor. 2022 yılının Mart ayı itibariyle TFUEL Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 0.6807dolarla kaydetti. Bununla birlikte TFUEL yılın en düşük seviyesini ise 0.1148 dolarla belirledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Ramazan Eles

Medyascope'ta editörlük, Habervakti.com'da editörlük ve sosyal medya yöneticiliği yaptı. Teknoloji haberleri sunan Techgirisim.com'u kurdu. Daha sonra Haberler.com'da editörlük yaptı. Ardından Beyaz Gazete, Haber365, Enigma Artı, Popüler Ekonomi gibi platformlarda kısa süreli çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala