bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,364.24 1.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,088.13 0.83%
bnb
BNB (BNB) $ 561.21 2.16%
solana
Solana (SOL) $ 145.21 3.73%
xrp
XRP (XRP) $ 0.506408 0.84%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471719 4.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153622 2.13%

Tether’ın (USDT) Piyasa Değeri 50 Milyar Doları Aştı

tetherin usdt piyasa degeri 50 milyar dolari asti

Tether (USDT) stablecoin’inin piyasa değeri 50 milyar doları aştı. Bu dolaşımda olan ve her biri ABD doları destekli USDT miktarının 50 milyarı geçtiği anlamına geliyor.

Tether’in CTO’su Paolo Ardoino konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

“İnanılmaz derecede önemli bir kilometre taşı. Tether’in başarısı, bir Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) ve geleceğin bir bankacılık sistemi için bir plandır.”

Bununla birlikte The Block verileri, Tether’in Tron blokzincirindeki ihracı veya arzının Ethereum’u aştığını ortaya koyuyor. Tron’daki dağıtım 26 milyar dolarken, Ethereum’daki dağıtım ise 24.4 milyar dolar civarında yer alıyor. Ardoino daha düşük işlem ücretleri ve hızlı onay süreleri nedeniyle Tron’daki Tether’in tercih edildiğini söylüyor. 

tetherin usdt piyasa degeri 50 milyar dolari asti 2
Kaynak: The Block

Block verileri ayrıca, Tron tabanlı Tether tedarikinin çoğunun Binance, Huobi ve OKEx’te olduğunu ortaya koyuyor. Bu, bu borsaların kullanıcılarının USDT ile işlem yapmayı tercih ettiği anlamına geliyor. 

Tether’e göre USDT, fiat banka havalelerine kıyasla daha ucuz ve kredi kartları ve geleneksel ödeme sistemlerine kıyasla daha hızlı. Şirket, alım satımın yanı sıra, USDT’nin önde gelen kullanım alanlarının ödemeleri, havaleleri ve merkeziyetsiz finansmanda (DeFi) kullanımını içerdiğini söylüyor.

Block verilerine göre Tether, yaklaşık %66’lık pazar payı ile piyasadaki en büyük stabilcoin olmaya devam ediyor. Bunu sırasıyla yaklaşık %17 ve %9 payla USDC ve BUSD stablecoin’leri takip ediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala