bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,149.72 1.18%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,250.25 0.44%
bnb
BNB (BNB) $ 606.58 0.50%
solana
Solana (SOL) $ 157.04 0.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.537556 1.91%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.489308 4.40%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.159504 1.07%

Tether’in Eski Denetçisine 1 Milyon Dolarlık Ceza

tetherin eski denetcisine 1 milyon dolarlik ceza

Kripto şirketi Tether’in eski denetçisine, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) dava açtı. New York merkezli bir muhasebe firması olan Friedman LLP, “federal menkul kıymetler yasalarının seri ihlalleri” ve “uygunsuz profesyonel davranış” ile suçlandı.

Tether’in Eski Denetçisi Friedman’a 1 Milyon Dolarlık Ceza

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), yayımlanan bir emre göre, stablecoin ihraççısı Tether’in eski denetim firması Friedman LLP’ye karşı geçen hafta “federal menkul kıymetler yasalarının seri ihlallerini” ve çok sayıda “uygunsuz profesyonel davranış” örneğini tespit ederek suçlamalarda bulundu.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Friedman LLP’nin halka açık ili şirket olan Çinli market zinciri iFresh ve başka bir isimsiz şirket hakkındaki denetimlerini soruşturmasında, denetçinin denetimlerini Halka Açık Şirket Muhasebe Gözetim Kuralları (PCAOB) standartlarına uygun olarak yürütme konusunda yanlış beyanda bulunduğunu belirtti.

tetherin eski denetcisine 1 milyon dolarlik ceza 2

SEC’in yayımlanan emri, 2015’ten 2020’ye kadar Friedman LLP’de yaygın olan özensiz muhasebe uygulamalarını, diğer şeylerin yanı sıra “dolandırıcılık risklerine cevap verme” ve “gerekli profesyonel özeni ve profesyonel şüpheciliği uygulama” da dahil olmak üzere ayrıntılarıyla açıkladı.

SEC’in Friedman LLP’ye karşı emrinde Tether’den bahsedilmese de, stablecoin ihraççısı, New York merkezli muhasebe firmasıyla 2018 yılına kadar çalışmıştı. Tether daha sonrasında firmanın yeterince hızlı bir denetim sağlamadığı için çalışmayı sonlandırdığı belirtilmişti. SEC’in Friedman’a yaptığı bu suçlamanın Tether’e sıçrayıp sıçramayacağı şimdilik bilinmiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala