bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,654.86 0.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,243.56 1.62%
bnb
BNB (BNB) $ 606.00 0.17%
solana
Solana (SOL) $ 156.60 0.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.548294 0.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.501191 1.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.163077 2.41%

Tether’in Bilinmeyen Sahipleri Ortaya Çıktı

tetherin bilinmeyen sahipleri ortaya cikti

Stablecoin pazarının en büyük varlığı olan Tether‘i (USDT) ihraç eden Tether Holdings’in sahipleri belli oldu. Wall Street Journal’ın haberinde 2018 yılı itibarıyla Tether’in yüzde 86’sının 4 kişiye ait olduğu belirtildi. Habere göre şirketin kurucuları ve sahiplerinin finans sektöründe ciddi bir deneyimleri bulunmuyor.

Tether’in Yüzde 86’sı 4 Kişininde Elinde

Tether’in bilinmeyen sahipleri New York Başsavcılığı ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun (CFTC) başlattığı soruşturmalar neticesinde ortaya çıktı. Tether‘in (USDT) en büyük hissedarının Giancarlo Devasini olduğu ifade ediliyor. Eski bir plastik cerrah olan Devasini, hisselerin yüzde 43’ünü elinde bulunduruyor. Bitfinex borsasını geliştirilenler arasında yer alan Devasini, şu anda borsada baş finans sorumlusu olarak aktif görev yapıyor.

tetherin bilinmeyen sahipleri ortaya cikti2

CEO Jean-Louis van Der Velde ile Baş Hukuk Müşaviri Stuart Hoegner‘in de yüzde 15’er hisseleri buluyor. İki isim hem Bitfinex hem de Tether bünyesinde aktif görev alıyor. Şirketin dördüncü büyük sahibinin ise yüzde 13’lük payı ile iş insanı Christopher Harborne olduğu bildirildi. Harborne’un Britanya ve Tayland vatandaşı olduğu ifade ediliyor. Tether’in ilk kurucuları arasında eski çocuk aktör ve kripto girişimcisi Brock Pierce de yer alıyordu. Pierce’ın kuruluştan 4 yıl sonra şirketten ayrıldığı kaydedildi. Tether’in kuruluş tarihi kayıtlarda Eylül 2014 olarak yer aldı.

USDT, 68 milyar dolarlık hacmiyle kripto endüstrisinin en kilit stablecoin’i olarak gösteriliyor. 1 dolara çıpalı olan stablecoin’ler kripto piyasasındaki para hareketleri için kritik öneme sahipler. Bitfinex ve Tether’in Baş Teknoloji Sorumlusu Paolo Aordino, Wall Street Journal’de yayınlanan habere ‘soytarılık’ ifadesiyle tepki gösterdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala