Tether’den soruşturma iddiasına yanıt gecikmedi

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

25 Ekim’de Wall Street Journal’de paylaşılan özel habere göre ABD hükümeti Tether’i soruşturmaya başladı. Tether CEO’su Paolo Ardoino, bu durumu “eski bir hikaye” olarak değerlendirdi, ancak bu gelişme kripto para sektöründe gerginliğe yol açtı.

Gazeteye göre ABD Adalet Bakanlığı, Tether’in USDT’sinin yasadışı faaliyetlerin finansmanında kullanılıp kullanılmadığını araştırıyor. Bu inceleme birkaç yıldır sürüyor. Aynı zamanda Hazine Bakanlığı’nın da USDT üzerinde yaptırım uygulamayı düşündüğü, bunun nedeni olarak da stablecoini ihraççısının ABD tarafından yaptırım uygulanan terör örgütleri ve silah satıcıları tarafından kullanıldığı iddialarını öne sürüyor.

Wall Street Journal, USDT üzerinde günlük işlem hacminin 190 milyar dolara kadar çıktığını belirtti.

İddialara yanıt geldi

Şirket bu iddialara yanıt olarak, “Tether’in suç unsurlarına destek olduğu ya da yaptırımlardan kaçma amacı taşıdığı gibi ifadeleri kabul etmek mümkün değil” açıklamasını yaptı. Ayrıca, WSJ’nin “kaynak belirtmeden” bu tarz iddialar ortaya atmasını sorumsuzluk olarak nitelendirdi.

Şirket CEO’su Ardoino, sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda, “Tether’in herhangi bir soruşturma altında olduğuna dair hiçbir kanıt yok” diyerek, haberin spekülasyondan ibaret olduğunu vurguladı.

Stablecoin ihraççısı, farklı kuruluşlardan sık sık eleştirilerin hedefi oldu. ABD hükümetinin mevcut politikaları göz önüne alındığında, Tether’in soruşturma altında olma ihtimali kafa karıştırıcı değil. Şirket ve bağlı olduğu kripto para borsası Bitfinex, Ekim 2021’de CFTC tarafından yasal ihlaller nedeniyle 42,5 milyon dolar ceza almıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Yapay zekâ ve blokzincirin yarattığı çevresel kriz

Yapay zekâ ve blokzincir enerji tüketimiyle çevresel krize yol açıyor. Kriptoda uygulanan manipülasyonun yanı sıra “Evet, lütfen” gibi nazik olduğunu düşündüğümüz ama gereksiz kibar yaklaşımımız bu sorunu derinleştiriyor. Merkeziyetsiz dünyanın geleceği, sürdürülebilir çözümlerle şekillenebilir. Yapay zekâ ve blokzincir teknolojileri modern dünyanın en devrimci araçları olarak selamlanıyor. Ancak bu teknolojilere “evet, lütfen” diyerek sınırsız bir coşkuyla ...

Bağlantıyı kopyala