bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 71,068.04 2.43%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,573.39 1.11%
bnb
BNB (BNB) $ 583.43 2.15%
solana
Solana (SOL) $ 186.35 1.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.621996 1.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.653156 2.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216051 14.67%

Tether, WSJ’yi Hedef Aldı

tether wsjyi hedef aldi

ABD’de kripto şirketlerine yönelik baskı artıyor. Düzenleyici kuruluşların sıkıştırdığı kripto şirketleri medyanın da yakın takibinde. ABD’li medya kuruluşları, Tether, Binance, Coinbase gibi önde gelen şirketler ile ilgili yeni iddiaları gündeme getiriyor. WSJ, geçen hafta Tether’in sahte belge ve paravan şirket kullandığını iddia etti. Tether ise bu iddiaları sert bir dille reddetti.

Tether, WSJ’nin İddialarını Reddetti

Stablecoin pazarının en büyük şirketi Tether, sahte belge ve paravan şirket iddialarını reddetti. The Wall Street Journal, 3 Mart’ta Tether’in sahte belgeler düzenleyen ve bankacılık sistemine erişim için paravan şirketleri kullanan kuruluşlarla bağları olduğunu iddia etmişti.

tether wsjyi hedef aldi2

Tether’den yapılan açıklamada şirketin kolluk kuvvetleriyle olan ilişkisine vurgu yapılarak, ABD ve yurtdışı yetkililerine rutin ve gönüllü olarak yardımcı oldukları ifade edildi. Yapılan açıklamada, Tether ve Bitfinex’in birinci sınıf uyumluluk programlarına sahip olduğu kaydedildi. Kara para aklamayı önleme, müşteri tanıma ve terör finansmanıyla mücadele ilkelerine de bağlı olunduğu aktarıldı. Tether ve Bitfinex Baş Teknoloji Sorumlusu Paolo Ardoino, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, raporun yanlış bilgi içerdiğini ve WSJ muhabirlerinin palyaço olduğunu ima etti.

WSJ’nin haberinde Çin merkezli aracılardan elde edilen sahte fatura ve sözleşmeler ile bankacılık sisteminin atlatılmaya çalışıldığı ifade edilmişti. Haberde Tether’in terör örgütü için kara para aklayan bir şirket ile ilişkisi olduğu iddia edilmişti. ABD Adalet Bakanlığı tarafından Tether’in soruşturulduğu da kaydedilmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala