bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,943.01 2.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,573.73 1.59%
bnb
BNB (BNB) $ 584.29 2.38%
solana
Solana (SOL) $ 186.41 2.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.621552 1.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.65413 2.55%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.21937 16.25%

Tether ve Bitfinex, New York Başsavcılığı ile 18.5 Milyon Dolara Anlaştı

tether ve bitfinex new york bassavciligi ile 18 5 milyon dolara anlasti

Kripto para sektörü için önemli sonuçları olacağı ifade edilen bu nedenle yakından izlenen bir dava olan Bitfinex ve Tether davasında uzlaşmaya varıldı. Anlaşmaya göre şirketler, 18.5 milyon dolar ödeyecek ve iki yıl boyunca Tether’in rezervlerini açıklayan raporlar sunacak.

NYAG ofisi, Nisan 2019’da başlayan ve 22 aydır süren soruşturmayı sona erdiren anlaşmayı Salı günü duyurdu. Anlaşmaya göre, Bitfinex ve Tether 18.5 milyar dolar ödeyecek, iki yıl boyunca üç aylık raporlar halinde Tether’im rezervlerini açıklayan raporlar sunacak ve bu raporların Tether’in NYAG’e bu süreçte sunduğu bilgiler ile eşleşmesi beklenecek. NYAG de anlaşma uyarınca herhangi bir suçlamada bulunmayacak. Bitfinex ve Tether genel danışmanı Stuart Hoegner konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Bu konuyu geçmişte bırakma ve işimize odaklanma arzumuzun bir ölçüsü olarak görülmelidir… Uzlaşma anlaşmasının bir parçası olarak, hem Başsavcılık Ofisine hem de halka Tether’in rezervleri hakkında üç ayda bir ek bilgi vermeyi önerdik.”

Ayrıca yapılan açıklamaya göre, Bitfinex ve Tether New York’taki faaliyetlerini durduracak. New York Başsavcısı Letitia James  konu ile ilgili şunları söyledi:

“Bitfinex ve Tether, planlarını devam ettirmek için dikkatsizce ve yasadışı bir şekilde büyük mali kayıpları örttü. Tether’in, sanal para biriminin her zaman tamamen ABD doları tarafından desteklendiğini iddia etmesi bir yalandı.”

Bununla birlikte anlaşma, sadece açıklamaların NYAG’e soruşturma sırasında sunulan açıklamalar ile eşleşeceğini söylüyor. Diğer bir deyişle, iki yıllık süreçte sunulan raporların de eşlemesi önem arz ediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala