bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,728.07 0.42%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,056.46 0.34%
bnb
BNB (BNB) $ 555.91 0.80%
solana
Solana (SOL) $ 142.28 0.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.503767 0.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468984 2.48%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15407 1.45%

Tether, Signature Bank Üzerinden ABD Bankacılık Sistemine Erişti

tether signature bank uzerinden abd bankacilik sistemine eristi

Piyasa değerine göre dünyanın en büyük stablecoin ihraççısı olan Tether’in normal şartlarda ABD bankacılık sistemine erişme ihtimali bulunmuyor. Ancak ortaya çıkan son haberlere göre Tether, Signature Bank aracılığıyla ABD bankacılık sistemine erişim elde etti.

Tether, Signature Bank Sayesinde Bankacılık Sistemine Erişim Sağladı

Dünyanın en büyük stablecoin ihraççısı olan Tether, müşterilerinin Signature Bank’ın ödeme platformu aracılığıyla fon göndermesine izin verdiği ve Tether’in ABD bankalarına erişim izni kazandığı belirtildi.

tether signature bank uzerinden abd bankacilik sistemine eristi 2

Bloomberg haberine göre Tether, kullanıcılarına Signature Bank’ın ödeme sistemi olan Signet aracılığıyla Bahama’daki ortağı Capital Union Bank’a dolar gönderme talimatı vererek ABD bankacılık sistemine erişebileceği bir yol buldu. Söz konusu haberde, düzenleyicilerin Mart ayında Signature Bank’ın kontrolünü ele geçirdiği sırada bu sistemin uygulamada olduğunu belirtildi.

Tether ve Signature Bank arasındaki anlaşmanın yasa dışı olmayacağı belirtilmiş olsa da, bu tür bilgilerin bazı risklerinin olduğu aktarıldı. Konu hakkında Tether tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Tether tarafından kullanılan bankaların her zaman çeşitli bankacılık kanallarına ve karşı taraflara erişimi bulunuyordu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala