bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,038.77 1.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,545.55 1.31%
bnb
BNB (BNB) $ 612.96 4.18%
solana
Solana (SOL) $ 185.38 0.66%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62286 0.00%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.646487 0.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.215188 0.18%

Tether CTO’sundan ABD Ekonomisi Açıklaması

tether ctosundan abd ekonomisi aciklamasi

Dünyanın en büyük stablecoin ihraççısı olan Tether cephesinden ABD ekonomisine dair önemli bir açıklama yapıldı. Tether CTO’su, Amerika Birleşik Devletleri’nin temerrüde düşmesinin felaket bir senaryo olacağını dile getirdi.

Tether Yöneticisine Göre ABD’nin Temerrüde Düşmesi Felaket Olur

Tether CTO’su Paolo Ardoino, ABD’nin temerrüde düşme olasılığının kendisine göre düşük olduğunu, ancak böyle bir durumun ABD ekonomisi için “yıkıcı” sonuçlar doğuracağını dile getirdi. Ardoino açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bence ABD’nin temerrüde düşme ihtimali var ama bunun gerçekleşeceğini düşünmüyorum Böyle bir senaryonun gerçekleşmesi, ABD ekonomisi için bir felaket olur. Bence herkes neler olup bittiğini ve neler olacağını izlemek için bekliyor.

Ardoino, likiditenin düştüğü piyasada hangi olayların işleri sarsmak adına bir katalizör olabileceği ihtimalini ele aldı. Bitcoin’in 20.000 doların altında bir seviyeden 27.000 dolar seviyesine çıkmasına rağmen, faiz oranları yükseldiği için genel olarak daha değişken yatırımlar adına biraz daha az bir alan olduğunu ifade eden Ardoino, kişilerin daha kesin olan yüzde 5’lik bir getiriye yöneldiğini de dile getirdi. Ardoino açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Yani genel olarak, Tether’in piyasa değerinin artmasına rağmen, tüm stablecoin piyasasının toplamda tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 23 düştüğünü görüyorsunuz. Bunun nedeni sonuçta insanlar dolarlarının üzerinde durup faiz kazanmayı tercih ediyor ve bu da bu likiditeyi kripto piyasalarına yeniden yatırmak için daha az alan, daha az likidite sağlıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala