bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,081.63 0.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,996.49 0.63%
bnb
BNB (BNB) $ 540.87 1.44%
solana
Solana (SOL) $ 138.82 3.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.487459 1.90%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.443137 1.59%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147434 0.77%

Tether, Avalanche Ağında USDT Stablecoin’i Piyasaya Sürdü

tether avalanche aginda usdt stablecoini piyasaya surdu

Avalanche Blockchain ağı hızla büyümeye devam ediyor. Son olarak en yüksek piyasa değerine sahip Tether, Avalanche Blockchain ağında USDT stablecoin’i piyasaya sürdü.

DeFi Llama verilerine göre, Avalanche tabanlı DeFi protokollerinde kilitlenen toplam değer (TVL), son üç ayda önemli ölçüde artmış durumda. Ağustos ayında yaklaşık 300 milyon olan TVL, şu anda 10 milyar doların üzerine çıkarak dikkatleri üzerine çekiyor.

tether avalanche aginda usdt stablecoini piyasaya surdu 2

Tether Avalanche Üzerinden Stablecoin’ini Piyasaya Sürdü

Tether’in Avalanche üzerinden yayınlanması üzerine, USDT de doğrudan Bitfinex ile entegre edildi. Bu da kullanıcıların kripto borsası aracılığıyla stablecoin’e erişerek kolayca işlem yapabileceği anlamına geliyor.

Uzmanlara göre, Avalanche üzerindeki USDT stablecoin’ler, DeFi pazarında önemli bir rol oynadığı için bu büyümeyi daha da artırabilir. Öyle ki yatırımcılar, token’ları takas etmek ve DeFi platformlarında stake etmek için stablecoin’leri kullanıyor.

Avalanche Foundation direktörü Prof. Dr. Emin Gün Sirer, USDT’nin Avalanche üzerinden piyasaya sürülmesini “DeFi kullanıcıları için önemli bir yapı taşı” olarak nitelendirdi.

Tether CTO’su Paolo Ardoino ise kullanıcıların diğer Blockchain ağlarına USDT yatırabileceklerini ve Avalanche’ta USDT ile takas edebileceklerini söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala