bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,314.84 0.94%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,563.65 1.07%
bnb
BNB (BNB) $ 609.94 3.69%
solana
Solana (SOL) $ 187.37 1.90%
xrp
XRP (XRP) $ 0.620047 1.29%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.647295 0.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.214458 8.48%

Tesla’nın Rakibi Daymak Tarafından Tasarlanan Spiritus Aracı Kripto Para Madenciliğine Bugün Başlıyor

teslanin rakibi daymak tarafindan tasarlanan spiritus araci kripto para madenciligine bugun basliyor 1

Kanadalı elektrikli araç üreticisi Daymak, Spiritus adlı aracının bugün Bitcoin, Ethereum, Dogecoin ve diğer kripto para birimlerini çıkarmaya başlayacağını duyurdu. 

Tesla’nın rakibi olan Daymak, geçtiğimiz haftalarda kripto para madenciliği yapan bir araç geliştirdiklerini duyurmuştu. Şimdi de madencilik yapacak üç tekerlekli Spiritus aracının kripto para madenciliği yapmaya bugün başlayacağı bildiriliyor. 

Araç, park edildiğinde madencilik yapmaya başlayacak güçlü bir GPU içeriyor. Bununla birlikte, elde edilen varlıkların depolanmasını sağlayacak bir cüzdan uygulamasına da sahip. Spiritus kripto para madenciliğin yanı sıra kablosuz şarj imkanı da sunacak. 

Modelin 2023 yılında piyasaya sürmesi planlanırken, şimdiden 18.495 dolarlık sabit bir fiyatla ön sipariş verilebiliyor. Daymak kurucusu Aldo Baiocchi konu hakkında yaptığı açıklamada blokzincirinin en yenilikçi teknoloji olduğunu söylüyor:

“Blokzinciri teknolojisi ve kripto para, zamanımızın en ezber bozan yeniliklerinden ikisidir ve bunu ürünlerimize dahil eden ilk otomobil üreticisi olmaktan gurur duyuyoruz.”

Her ne kadar bu özellik bazı kesimler tarafından anlamsız olarak değerlendirilse de özel araçlarda kripto para madenciliği yapma fikri cazip geliyor gibi görünüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala