bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,332.24 4.04%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,155.10 3.58%
bnb
BNB (BNB) $ 606.60 0.18%
solana
Solana (SOL) $ 147.30 7.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527207 4.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475237 6.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150896 7.39%

Terra’nın Kurucusu Do Kwon, 2.7 Milyara El Koydu

terranin kurucusu do kwon 2 7 milyara el koydu

Terraform Labs kurucusu ve CEO’su Do Kwon hakkında yeni skandallar ortaya çıkmaya devam ediyor. Ortaya çıkan son skandala göre Terraform Labs’ın CEO’su Do Kwon, 2.7 milyar doları nakde çevirmeyi reddetti.

Terra Blockchain Skandallarına Yenileri Ekleniyor

Terra Blockchain kurucusu ve yöneticisi olan Do Kwon, projesinin çöküşü öncesinde 2.7 milyar dolar değerinde kripto para kazandığına dair ortaya yeni iddialar atıldı. Kwon son iki yılda sadece dolar cinsinden maaş kazandığını söylüyordu. Tartışmaların odağında olan Güney Koreli girişimci Do Kwon, potansiyel çıkar çatışmalarına dahil olmamak için kurucunun belirteçlerinin çoğunun alınmasının ertelediği iddia edildi.

terranin kurucusu do kwon 2 7 milyara el koydu 2

Do Kwon yaptığı son açıklamada Terra Blockchain çöküşü esnasında kendi parasının büyük bir çoğunluğunu kaybettiğini iddia etti. Twitter’dan kendine yapılan eleştirmeleri “fakir” olarak nitelendiren Do Kwon, şimdi de paraya çok önem vermediğini ve Twitter’dan fazlasıyla eleştirildiğini belirtti. Ortaya atılan son söylentileri Terra ekosisteminde yer alan FatMan isimli bir Twitter kullanıcısı dile getirdi. Kwon’un Abracadabra’nın Degenbox adlı borçlanma protokolü yardımıyla şu anda başarısız olan stablecoin’ini milyarlarca dolar değerinde nakde çevirdiğini belirtti. Terra’nın 60 milyar dolarlık çöküşü sonrasında, Terra ekosisteminden pek çok kişi ekosistemin ve Do Kwon’un hesap verilebilirliğini eleştirmişti. Lübnanlı – Amerikalı istatistikçi Nassim Taleb ise Kwon’un aslında dolandırıcı Barnie Madoff’tan daha tehlikeli olduğunu söyledi. Son olarak haberin yazımı esnasında Terra 2.0 ile birlikte yeniden pazarda faaliyet gösteren LUNA, tüm zamanların en düşük seviyesi olan 2.1 dolardan işlem görüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala