bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,560.83 0.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,221.39 1.18%
bnb
BNB (BNB) $ 609.57 2.35%
solana
Solana (SOL) $ 158.16 2.89%
xrp
XRP (XRP) $ 0.553105 0.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.503904 2.21%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161273 1.07%

Terraform Labs’ın SEC Soruşturmasındaki İtirazı Reddedildi

terraform labsin sec sorusturmasindaki itirazi reddedildi

Do Kwon’un kurucusu olan Terraform Labs’ın bir iştiraki olan Terra Blockchain ekosisteminde yaşananlar herkes tarafından biliniyor. Terra’nın stablecoin’i olan UST çöküşü sonrasında ya da öncesinde pek çok ülke Terraform Labs’a dava açmıştı.

Terraform Labs SEC Soruşturmasına Uymalı

Terraform Labs’ın ABD’deki soruşturmadan kaçmak için attığı son adım başarısızlıkla sonuçlandı. Mahkeme belgelerine göre, Birleşik Devletler İkinci Daire Temyiz Mahkemesi’nin Terraform Labs ve CEO’su Do Kwon’a ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) soruşturma yaptığı itiraz reddedilirken, SEC’in soruşturma celplerine uyması emredildi.

SEC ve Terraform Labs arasındaki bu dava UST stablecoin’i ile ilgili değil. SEC’in bu soruşturması Terraform Labs ve Kwon’un şu anda feshedilmiş olan Terra Classic Blockchain’i içindeki varlıkları bir DeFi platformu olan Mirror Protocol aracılığıyla ABD’de kayıt dışı menkul kıymetler satışı yaparak yasaları çiğneyip çiğnemediği araştırılıyor. İddiaya göre Terraform Labs tarafından gönüllü iş birliği sağlanmaması ardından SEC, birisi Do Kwon birisi de Terraform Labs olmak üzere iki soruşturma başlattı.

terraform labsin sec sorusturmasindaki itirazi reddedildi 2

Son temyiz mahkemesinin kararı, Kwon’un New York bölge mahkemesinin SEC’in mahkeme celbi başvurularını şubat ayında onaylama kararına itirazı sonrasında geldi. Terraform Labs ve Kwon, mahkemenin SEC başvurusunu kabul etmemesi gerektiğini çünkü SEC’in celpleri uygunsuz bir şekilde sunarak uygulama kurallarını ihlal ettiğini ve Kwon’un ABD’de değil Güney Kore’de yaşaması sebebiyle mahkemenin kişisel yargı yetkisine sahip olmadığını savunmuştu. Temyiz mahkemesi kararında “bölge mahkemesinin SEC’in başvurusunu gerektiği gibi kabul ettiğini” ve terraform ve Kwon’a SEC’in dava açabileceğini belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala