bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,625.05 2.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,128.71 2.17%
bnb
BNB (BNB) $ 607.41 1.24%
solana
Solana (SOL) $ 145.79 5.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521284 1.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.4699 1.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150113 3.40%

Terraform Labs CEO’su Do Kwon, SEC’ye Karşı Dava Açıyor

terraform labs ceosu do kwon secye karsi dava aciyor

Terra’nın kurucu ortağı ve Terra’nın geliştirici şirketi olan Terraform Labs’ın CEO’su Do Kwon ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu (SEC) dava ediyor.

Söz konusu olan dava kararı, geçtiğimiz ay Messari’nin Mainnet konferansında SEC’den alınan celp kağıdı üzerine geldi.

terraform labs ceosu do kwon secye karsi dava aciyor 2

Do Kwon Dava Açmakta Israrcı!

Dosyaya göre asıl konu; SEC’nin İcra Birimi’nin Kwon’a e-posta gönderdiği Mayıs ayına kadar uzanıyor. Dava, “SEC tarafından uygunsuz bir şekilde verilen ve servis edilen iki celp ve SEC’in “Ayna Protokolü” hakkında gizli bir soruşturma tutmamasına meydan okuyor.

SEC, Kwon’u ifadeye çağırmak üzere hareket geçerken diğer yandan Güney Kore’de yaşayan Kwon ise bu duruma itiraz ediyor. Konu üzerinde ise görüşmelerini dile getiren Anderson Kill hukuk bürosu avukatı Stephen Palley’e göre; bu durumda önleyici yasal işlem mantıklı olabileceğini düşünüyor.

Ayrıca SEC, Terraform’un avukatlarına, şirketi dava edebileceğini de sözleri arasında açıkça dile getirdi.

Bahsedilen celp kağıdı, Kwon’a Messari’nin Mainnet konferansı esnasında herkesin önünde verildi. Kwon, sunum yapmak için hareket ederken bir görevli ona yaklaşarak belgeyi teslim etti. Hatta Indiegogo kurucusu Slava Rubin, bu durumu konferans sırasında paylaştığı bir tweet‘le şöyle ifade etti;

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala