bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,273.22 1.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,071.61 0.25%
bnb
BNB (BNB) $ 558.90 1.69%
solana
Solana (SOL) $ 146.14 5.04%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502617 0.40%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470373 3.94%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152931 2.44%

Terra Manipülasyon İçin 3.6 Milyar Dolarlık Varlığı Kullanıyor

terra manipulasyon icin 3 6 milyar dolarlik varligi kullaniyor

Terra Blockchain ekosisteminin stablecoin projesi olan TerraUSD’nin (UST) geniş çapta olan çöküşü pek çok sorunları ve soruları beraberinde getirmişti. Şirketin kurucusu olan Do Kwon ile ilgili ortaya çıkan son bilgilere göre Terra’nın potansiyel olarak fiyat manipülasyonu yapmak için 3.6 milyar dolarlık bir stablecoin’i bulunuyor.

Terra’nın Manipülasyon İçin Kullandığı Stablecoinlerin Değeri Belli Oldu

Altoritma tabanlı stablecoin projesi olan TerraUSD (UST) çöküşle birlikte pek çok kişinin stablecoinlere olan güveni sarsılmıştı. Devletler stablecoinler hakkında düzenlemelere hız verirken ilk olarak Japonya bu konuda adım atmış ve sonrasında Avrupa Birliği stablecoin konusu ile ilgili bazı düzenlemeler üzerinde çalışmaya başlamıştı.

terra manipulasyon icin 3 6 milyar dolarlik varligi kullaniyor 2

Yapılan son araştırmaya ve 28 Haziran’da yayınlanan bir makaleye göre, Terra Labs’ın merkezi ve merkezi olmayan finans (DeFi) borsalarında fiyat manipülasyonu ve kara para aklama için kullanılabilecek USDT ve UST olarak 3.6 milyar dolara yakın varlığının olduğu ortaya çıktı. Bu araştırma esnasında CoinDesk Korea, Blockchain güvenlik şirketi olan Uppsala Security ile birlikte çalıştı ve 7 Mayıs 2022 tarihinde sonra Terra’nın çöküşünü araştırmak için zincir üstü veri adli teknikleri kullandı. Çöküşün içeride gerçekleşen bir işlemin sonucu olabileceğinin ortaya çıkmasının yanında yaklaşık 3.6 milyar dolar değerindeki açıklanamayan fon akışının izlenmesi için de ek zincir üstü veri analizi gerçekleştirildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala