bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,483.88 0.47%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,577.57 0.04%
bnb
BNB (BNB) $ 583.93 1.00%
solana
Solana (SOL) $ 184.54 1.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.620395 0.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.649195 1.38%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.219806 17.50%

Terra LUNA ve UST Çöküşünde Son Durum | ABD Enflasyon Verileri ve Düşüş 

Melis Hazal Karagöz’ün sunumuyla Kripto Bülten‘in yeni bölümü yayında. Bu hafta kripto bültende kripto para piyasasındaki ani düşüş ele alındı. Ayrıca Kripto Bülten’de birçok önemli gelişme yaşandı.

Terra LUNA ve UST Çöküşünde Son Durum

İlk olarak belirtmek gerekirse küresel piyasalar için yön belirleyici olan ve merakla beklenen Nisan ayı enflasyon verileri açıklandı.

Yeni enflasyon verisi ise yüzde 8,3 ile beklentilerin üzerinde geldi. Verilerin ardından ABD enflasyonu 40 yılın zirvesinden gerilemiş oldu. ABD’de yıllık çekirdek enflasyon, yüzde 6 seviyesinde gerçekleşerek beklentileri aştı. Bununla beraber Kripto para piyasası için önemli bir hafta geride kalırken kripto paraların toplam piyasa değeri 1.1 trilyon dolara kadar geriledi. 

kripto bultenq

Lider kripto para birimi Bitcoin, Temmuz 2021’den bu yana en düşük seviyelerinde işlem gördü. 8 yıl sonra ilk kez arka arkaya 6 haftayı kırmızı kapatan en büyük hacimli kripto varlık, 30 bin doların altına gerilerken; Terra, yaşadığı düşüşler ile bu haftanın en çok konuşulan altcoin’i olarak gündemdeydi.  “Terra gündemde demişken gelin Terra ve stabilcoin’i UST’yi yakından inceleyelim.. Kelimenin tam anlamıyla çöküş yaşandı.”

Öyle ki ABD Hazine Bakanı Janet Yellen da, UST’nin 1 doların altına düşmesine ilişkin konuşarak stablecoin yasasının aciliyetini vurguladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala