bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,886.12 1.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,062.07 0.87%
bnb
BNB (BNB) $ 557.93 0.23%
solana
Solana (SOL) $ 142.62 0.78%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516603 3.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.478877 2.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152827 0.79%

Terra Kayıpları 45 Milyar Doları Geçti

terra kayiplari 45 milyar dolari gecti 2

Bu hafta Terra blockchain ağının stablecoin’i olan Terra USD (UST) ve Terra (LUNA) kripto para birimleri için hiç iyi geçmedi. Terra blockchain ağında yaşananlar pek çok kişiyi endişelendirmeye devam ederken, Terra kayıpları 45 milyar doları geride bıraktı.

Terra’ya Yatırım Yapan Şirketler Değer Kaybediyor

Terraform Labs’ın kurucusu olan Do Kwon tarafından kurulan Terra blockchain ağının stablecoin’i UST, normal şartlarda 1 dolar olması gereken fiyatını kaybetmiş ve bu durum Terra (LUNA) için büyük bir yıkımı getirmişti. Terra blockchain ağı yaşanan bu sıkıntılı süreçlerin çözümü için çeşitli güncellemeler alsa da uzun süren kapalı kalma ağda pek çok yeni sorun oluşturmuştu.

terra kayiplari 45 milyar dolari gecti

Blockchain odaklı bir yatırım şirketi olan Castle Island Ventures’in kurucu ortağı Matt Walsh yaptığı açıklamada, “Bu, kriptonun gerçekten patlamış olsan ilk beş projesi arasında hiç görülmeyen bir şey.” ifadesini kullandı. CoinGecko’ya göre, bir hafta boyunca Terra USD (UST) ve Terra’nın (LUNA) piyasa değerinde 45 milyar dolar buharlaştı. Son olarak Terraform Labs kurucusu olan Do Kwon, yaptığı paylaşımda yaşanan tüm bu olaylar karışında üzgün olduğunu belirterek, ağda başka bir acil durum planı üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala