bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,595.31 0.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,167.05 1.28%
bnb
BNB (BNB) $ 616.23 3.29%
solana
Solana (SOL) $ 147.75 0.67%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530231 0.66%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.474008 0.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152333 0.42%

Terra Blockchain Ağı Yeniden Aktif Hale Getirildi

terra blockchain agi yeniden aktif hale getirildi

UST ve LUNA kripto para birimlerinin arkasındaki şirket olan Terraform, geçtiğimiz saatlerde güvenlik nedeniyle ağın kapatıldığını açıklamıştı. Yapılan açıklama ile Terra Blockchain ağı yeniden aktif hale getirildi.

Terra Blockchain Ağı Aktif Edildi

Terra Blockchain ağı, Terra USD (UST) ve Terra (LUNA) kripto para birimlerinin değer kayıpları sonrasında güvenlik gerekçesiyle kapatılmıştı. Pek çok kişi Terra blockchain ağının açılıp açılmayacağını merak ediyordu. Terra blockchain ağını kullananlar, uzun bir süre varlıklarını hareket ettirememişti. Şirket tarafından yapılan açıklamada, “Terra doğrulayıcıları, şiddetli $LUNA enflasyonunun ve önemli ölçüde azaltılmış saldırı maliyetinin ardından yönetişim saldırılarını önlemek için Terra zincirini durdurmaya karar verdi” ifadesini kullanmıştı. Her iki kripto para biriminin de yaratıcısı olan Do Kwon, durumu düzeltme umuduyla dün bir plan açıklamıştı.

terra blockchain agi yeniden aktif hale getirildi 2

Ağda yapılan güncellemeler sonrasında, ağ yeniden aktif hale getirildi. Aşırı UST arzının önemli bir bölümünün bir kerede ortadan kaldırılması için adımların atılacağı yeni süreçte Terra’ya göre 1 milyardan fazla UST şu anda Topluluk Havuzu’nda yer alıyor ve yakılmayı bekleniyor. Son olarak GameStop olayı ile adını duyduğumuz WallStreetBets, LUNA’nın düşmemesi için destek vereceğini açıklamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala