bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,175.19 3.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,139.87 3.31%
bnb
BNB (BNB) $ 603.42 0.37%
solana
Solana (SOL) $ 145.95 7.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523868 4.50%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471582 6.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149696 7.56%

TeraWulf, Nükleer Enerjiye Geçiyor

terawulf nukleer enerjiye geciyor

Kripto para madenciliğinin çevresel etkileri en çok tartışılan başlıklar arasında yer alıyor. Yüksek enerji kullanımı nedeniyle çevre kirliliğine yol açtığı eleştirileri son dönemlerde yüksek sesle dile getiriliyor. Madenciliğin çevresel etkilerine yönelik ABD ve Avrupa’da bazı adımlar kararlar alınmıştı. Yüksek enerji ihtiyacı aynı zamanda maliyetleri de artırıyor. Bu etkenler nedeniyle şirketler de sıfır karbonlu tesisleri ağırlık veriyor.

terawulf nukleer enerjiye geciyor2

Madencilik Şirketi TeraWulf’tan Nükleer Hamlesi

ABD merkezli madencilik şirketi TeraWulf, nükleer enerjiyle çalışan yeni bir kripto madenciliği tesisi kurduğunu duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, Nautilus Cryptomine tesisinin doğrudan üretim sahasında enerji kullanacağı belirtildi. TeraWulf‘un CEO’su Paul Prager, Nautilus tesisinin 5 yıllık bir dönem için en düşük maliyetli güce sahip olduğunu ifade etti.

Şirketin Pennsylvania’da bulunan tesiste 8 bin madencilik cihazını çevrimiçi hale getirdiği ifade edildi. Mayıs ayında 8 bin cihazın daha eklenmesi planlanıyor. TeraWulf ile Talen Energy ortaklığında kurulan Nautilus Cryptomine’ın tamamlandığında 300 MW’a ulaşması ve Kuzey Amerika’daki en büyük madenler arasında yer alması bekleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala