bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,257.22 3.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,160.20 3.02%
bnb
BNB (BNB) $ 607.32 0.19%
solana
Solana (SOL) $ 147.80 6.64%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527967 3.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.476619 6.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151364 6.51%

Tencent’in Deepfake Aracının Fiyatı Belli Oldu

tencent sanal gerceklik planini degistirdi1

Çinli teknoloji devi Tencent‘in bulut hizmetleri şirketi Tencent Cloud, yeni deepfake aracının fiyatını açıkladı. Şirket, ‘dijital insan platformu’ olarak adlandırılan Deepfakes-as-a-Service’ı (DFaaS) 145 dolardan satışa sunacak. Tencent‘in yeni aracı ile 100 cümle ve üç dakikalık videolar oluşturulabilecek. Herhangi bir deepfake’in oluşturulması 24 saatte tamamlanacak.

Tencentin Deepfake Aracinin Fiyati Belli Oldu

Tencent Cloud’un Deepfake Uygulaması 145 Dolar Olacak

Tencent Cloud, şirketin yapay zeka becerilerini kullanacak deepfake aracının fiyatını duyurdu. Çin medyasında yer alan haberlere göre deepfake oluşturmanın maliyeti 1.000 yuan (145 dolar) olacak. Uygulamanın Çince ve İngilizce olarak kullanılabileceği bildirildi. Uygulama ile 2D ve 3D olmak üzere beş modelde dijital insan oluşturulacak.

Şirketin yeni hizmeti ile Çin demografisine uygun canlı reklamlar için kullanılacak. Diğer yandan Huawei ve Baidu gibi diğer Çin devleri de yapay zeka yarışına ortak olmak istiyor. Çin şirketleri kendi yapay zeka araçları ile ChatGPT‘ye meydan okumaya hazırlanıyor.

Deepfake videoları ile oluşturulan sanal karakterler, gerçek kişilerin benzer davranışlarını taklit edebiliyor. Derin öğrenme teknolojileri ile oluşturulan videolar, birçok dolandırıcılık olayı yaşanmıştı. Ayrıca politikacılar, sporcular ve sanatçıların görüntüleri kullanılarak yanlış bilgiler yayılmıştı. Elon Musk, kripto dolandırıcılarının kendisini taklit eden deepfake’lerin sayısının artmasına karşı uyarı yapmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala