bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,130.91 4.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,100.58 4.90%
bnb
BNB (BNB) $ 604.52 0.47%
solana
Solana (SOL) $ 143.15 9.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515305 4.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46508 6.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148667 7.42%

Tencent, Yeni Yatırımları ile Birlikte Metaverse’e Göz Kırpıyor

Tencent Genişletilmiş Gerçeklik Teknolojisine Yatirim Yapiyor

Bir dönem Google Glass ile birlikte hızlı bir popülariteye ulaşan artırılmış gerçeklik (AR) teknolojisi, aradan geçen yıllar sonrasında çok niş bir kesim tarafından kullanılır hâle geldi. Ancak son dönemde metaverse ve sanal gerçeklik teknolojilerinin gelişmesi ve sektör aktörlerinin büyük adımlar atması, sektörün yeniden canlanmasını sağlamış durumda. Bir taraftan teknoloji devleri Apple ve Samsung gibi şirketler AR ve VR karışımı ürünlerini hazırlarken, oyun sektöründen de önemli atılımlar gelmeye devam ediyor. Son olarak oyun devi Tencent, 4-5 yıl içinde genişletilmiş gerçeklik (XR) teknolojilerini (metaverse) keşfetmek için birçok fırsat gördüğünü ve uzayı keşfetmeye odaklanan bir birim kurduğunu söyledi.

Tencent Genişletilmiş Gerçeklik Teknolojisine Yatırım Yapıyor

Tencent Genişletilmiş Gerçeklik Teknolojisine Odaklanacak

Tencent oyun sektörünün en önemli isimleri arasında yer alıyor. Bünyesinde Epic Games, Riot Games, Ubisoft, Miniclip, Discord ve Rockstar Games gibi popüler geliştiricileri barındıran şirket, oyun sektörü söz konusu olduğunda adından sıkça söz ettiriyor.

Son dönemde metaverse odaklı projelere yaptığı yatırımlar ile birlikte gelecek vizyonunun sinyallerini veren Tencet’in oyun şefi Steven Ma, genişletilmiş gerçeklik hakkında şu ifadelere yer verdi:

“Önümüzdeki 4-5 yıl içinde yazılım, içerik, sistemler, SDK araçları, donanım ve diğer bağlantılarda aktif olarak deneme yapma fırsatını yakalamayı ve endüstride kıyaslama olabilecek sanal gerçeklik deneyimleri yaratmayı umuyoruz”

Son olarak genişletilmiş gerçekliğin çoğu kişinin internetin bir sonraki yinelemesini düşündüğü sürükleyici bir sanal dünya olan metaverse sektörünün yapı taşları olarak görülen sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik gibi sürükleyici teknolojilerin bir birleşimi olduğunu belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala