bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,784.97 2.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,562.37 1.58%
bnb
BNB (BNB) $ 581.34 1.63%
solana
Solana (SOL) $ 187.28 1.66%
xrp
XRP (XRP) $ 0.626724 2.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651011 0.09%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.220049 19.40%

Telekomünikasyon Devi Deutsche Telekom, Celo’ya Yatırım Yapıyor

deutsche telekom

Deutsche Telekom, merkeziyetsiz finansa yatırım yapıyor. Dünya devi, bu amacını Celo (CELO) satın alarak gerçekleştiriyor. Bilindiği üzere Celo, DeFi sistemlerini ve DeFi araçlarını akıllı telefonu olan herkesin ulaşabileceği bir hale getirmeyi amaçlıyor. Açık kaynaklı bir blockchain ekosistemi olan Celo’ya yapılan bu yatırım, merkeziyetsiz finansal (DeFi) ekonominin geleceğine yatırım anlamına geliyor.

Yapılan bu yatırımla alakalı konuşan T-Systems’in CEO’su ve Deutsche Telekom Yönetim Kurulu Üyesi Adel Al-Saleh, şunları söyledi: 

“CELO’ya yaptığımız yatırım, T-Systems tarafından işletilen altyapı ile birleştirildiğinde, şirketimizin açık bir blok zinciri ağına katılımı ile stratejik bir yaklaşım elde etmesini sağlamaktadır. Bu yatırım ile hem kendi ağımızı hem de Celo ağını daha güvenli hale getirebiliyor ve Celo ağı üzerinde kullanıcı girişini ve farklı kullanım senaryoları geliştirilmesini kolaylaştırabiliyoruz.”

Doğrulayıcı Haline Gelecek

Deutsche Telekom, Celo ekosistemi üzerinde bir altyapı işletmeyi amaçlıyor. Bu şekilde firma alt kuruluşu T-Systems MMS Open Telekom Cloud’u (OTC) kullanmak suretiyle doğrulayıcı (validatör) haline gelecek. Deutsche Telekom ayrıca SMS API sistemiyle de doğrulayıcıların bu servisi kullanarak doğrulama mesajları göndermesini sağlayacak.

Celo platformuyla SMS çeşitliliği arttırılacak. Bu da hem merkeziyetsiz telefon doğrulaması protokolünün geliştirilmesini hem de güvenliği sağlayacak önemli bir adım olacak. Böylece Celo blok zincirinin kullanımı kolay bir hale gelecek.

Celo, 130’dan fazla Birlik üyesi ile herkes için refah şartlarının bulunduğu bir finansal sistem yaratıyor. Celo’nun kurucu ortağı Rene Reinsberg, şunları söyledi:

“Celo ağının güvenli hale getirilmesinde, Celo altyapısının geliştirilmesinde ve doğrulayıcı olarak önemli katkılar yapılmasında Deutsche Telekom’un desteğini almaktan mutluyuz. CELO edinimi ve mobile-first tasarımlı platformunun üzerine yapılan geliştirmelerin güçlü birlikteliği, dijital varlıkların kitle piyasada benimsenmesini hızlandıracak ve her yerden akıllı telefon kullanıcılarına sağlam, güvenli ve düşük maliyetli ödeme imkanı sunacak.”

Bu satın alım Telekom Innovation Pool (TIP) tarafından gerçekleştirilecek. TIP, Deutsche Telekom’un stratejik yatırım fonu ve Deutsche Telekom Sermaye Ortakları (DTCP) tarafından yönetiliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala