bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,149.72 1.18%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,250.25 0.44%
bnb
BNB (BNB) $ 606.58 0.50%
solana
Solana (SOL) $ 157.04 0.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.537556 1.91%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.489308 4.40%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.159504 1.07%

Telekom Şirketleri Bu Sınavı Neden Geçemedi?

telekom sirketleri bu sinavi neden gecemedi

10 ili derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremin ardından 3 ay süreli OHAL ilan edildi. Deprem bölgelerinde arama kurtarma çalışmaları devam ederken, teknoloji de bu süreçte önemli bir lokomotif konumda. Dolayısıyla, yaşanan tüm aksaklıklar, büyük tepkiler alıyor. Birçok kişiye ulaşılmasında Twitter, önemli bir platform olarak öne çıktı. Twitter’da yaşanan erişim sorunu da tepkiyle karşılandı. Sonrasında Twitter ve devlet yetkililerinin bir görüşme yaptığı ve bu görüşme sonunda anlaşmaya varıldığı açıklandı. Twitter’daki erişim sorunu da ortadan kalktı. Öte yandan insanların birbiriyle kuracağı iletişimde operatörler de kritik bir önem taşıyor. İlk günden beri Türkiye’deki GSM operatörleri de buradaki süreci olması gerektiği gibi yönetememeleri nedeniyle eleştiriliyor.

MOBİSAD (Mobil İletişim Araçları Ve Bilgi Teknolojileri İş İnsanları Derneği) Başkanı Mustafa Kemal Turnacı, katıldığı bir yayında “Telekom şirketleri bu sınavı neden geçemedi?” sorusunu yanıtladı.

MOBİSAD Başkanı: Operatörler Sorunları Aşmak için Çalışıyor

Deprem bölgesinde internet erişiminin sağlanamaması nedeniyle Türkiye’deki GSM operatörleri, eleştiri oklarının hedefi oldu. Hem yardım isteyenler hem de yardım ulaştırmak için çabalayanlar için çok zor zamanlar yaşandı. MOBİSAD Başkanı Mustafa Kemal Turnacı‘ya da BloombergHT’ye katıldığı canlı yayında bu soru soruldu.

Telekom şirketlerinin bu sınavı geçememesini değerlendiren Turnacı, operatörlere haksızlık edildiğini söyledi. Öte yandan bazı eksikliklerin olduğunu da kabul etti.

mobisad baskani mustafa kemal turnaci
MOBİSAD Başkanı Mustafa Kemal Turnacı

Yaşanan yıkım sonrasında baz istasyonlarının yarıya yakınının hasar gördüğünü söyleyen Turnacı, sonrasında yaşanan enerji sorununa ve yakıt sorununa dikkat çekti. Bunların hepsinin operatörlerin hizmetlerini etkilediğini belirtti. 200’e yakın mobil baz istasyonlarının temin edilmiş olduğunu söyleyen Turnacı, operatörlerin bu sorunları aşmak için özveriyle çalıştıklarını belirtti.

“Her ne kadar bugünün sorunu olmasa da” diyerek sözlerine başlayan Turnacı, 2014’ten 2023’e gelen noktada operatörlerin düşük gelirlerle ve yüksek vergilerle hizmet vermeye çalıştığının altını çizdi.

Gıda ve barınma hizmetinden sonra en önemli unsurun haberleşme olduğunu vurgulayan Turnacı, akıllı cihazların, donanımlı ürünlerin vatandaşların kullanımında olması gerektiğini söyledi. “Bu ürünler yeri geldiğinde insanların hayatını kurtaran ürünler” diyen Turnacı, teknoloji ve telekomünikasyon sektörünün tekrar ayaklandırılması gerekliliğini vurguladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hazal Orta

Hazal, 1990 yılında, ailenin tek çocuğu olarak, İstanbul’un Fatih ilçesinde doğdu. Hayatının ilk 18 yılını İstanbul’da geçirdikten sonra üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği okumak için Isparta’nın yolunu tuttu. Eğitim hayatı boyunca yalnızca stajlarda turizm sektörüyle ilgilendi. Üniversite eğitiminin ilk yıllarında Work&Travel programıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde üç aylık bir turizm deneyimi elde etti ve bu kariyerini, burada noktaladı. Eğitimi boyunca hiçbir gün bile turizmde bir kariyer hedeflemediği için okul biter bitmez kendine yeni bir çıkış aradı. Yazmaya ve yazılı basını takip etmeye olan ilgisiyle birlikte de kendini bilgisayar başında haber yazmaya çalışırken buldu. Editörlük kariyerine 2012 yılında, otomobil haberleri yazmaya çabalayarak başlayan Hazal, kariyerinin ilk yıllarında hem haberciliğin hem de dijital yayıncılığın dinamiklerini öğrenmeye başladı. SEO kelimesiyle tanışması da bu yıllara dayanıyor. Yaklaşık 6 yıl boyunca yerli ve yabancı basını yakından takip ederek en doğru bilgiyi, hızlı ve sade bir şekilde okurlarla buluşturmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendi. 6 yıllık bu otomotiv haberleri geçmişinin ardından ise soluğu teknoloji basınında aldı. Teknoloji basınındaki kariyerine Yazı İşleri Müdürü olarak başlayan Hazal, içerik üretiminin yanında yönetimi konusunda da önemli deneyimler elde etti. Bu süreçte hem teknoloji hem de otomotiv basınındaki bazı dergilerde de Yazı İşleri Müdürü ve Editör olarak görev alarak, basılı yayınlara dair de tecrübeler edindi. Farklı ekiplerle ve farklı sektörlerde çalışmanın çok yönlülüğe önemli katkılar sağladığını düşünen Hazal, yeni dönemde ise uzun suredir heyecan duyduğu blockchain teknolojisine daha fazla ilgi göstermeye başladı ve kariyerine de, teknolojiyle olan dirsek temasını kesmeden, bu doğrultuda devam etmeye karar verdi. Teknolojinin kanatları altındaki blockchain, NFT ve kripto para terimlerine aşina olan Hazal’ın yolu da böylelikle Kriptomeda ile kesişmiş oldu. BTCHaber.com'da Yönetici Editör görevini üstlenen Hazal, yazmaya bu çatı altında devam ediyor. Boş zamanlarında farklı alanlarda okumalar yapan Hazal, iyi yazmanın çok okumaktan geçtiğine inanıyor. Bilgisayar başından kalktığında ise soluğu dijital içerik platformlarında alıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala