Telekom Şirketleri Bu Sınavı Neden Geçemedi?

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

10 ili derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremin ardından 3 ay süreli OHAL ilan edildi. Deprem bölgelerinde arama kurtarma çalışmaları devam ederken, teknoloji de bu süreçte önemli bir lokomotif konumda. Dolayısıyla, yaşanan tüm aksaklıklar, büyük tepkiler alıyor. Birçok kişiye ulaşılmasında Twitter, önemli bir platform olarak öne çıktı. Twitter’da yaşanan erişim sorunu da tepkiyle karşılandı. Sonrasında Twitter ve devlet yetkililerinin bir görüşme yaptığı ve bu görüşme sonunda anlaşmaya varıldığı açıklandı. Twitter’daki erişim sorunu da ortadan kalktı. Öte yandan insanların birbiriyle kuracağı iletişimde operatörler de kritik bir önem taşıyor. İlk günden beri Türkiye’deki GSM operatörleri de buradaki süreci olması gerektiği gibi yönetememeleri nedeniyle eleştiriliyor.

MOBİSAD (Mobil İletişim Araçları Ve Bilgi Teknolojileri İş İnsanları Derneği) Başkanı Mustafa Kemal Turnacı, katıldığı bir yayında “Telekom şirketleri bu sınavı neden geçemedi?” sorusunu yanıtladı.

MOBİSAD Başkanı: Operatörler Sorunları Aşmak için Çalışıyor

Deprem bölgesinde internet erişiminin sağlanamaması nedeniyle Türkiye’deki GSM operatörleri, eleştiri oklarının hedefi oldu. Hem yardım isteyenler hem de yardım ulaştırmak için çabalayanlar için çok zor zamanlar yaşandı. MOBİSAD Başkanı Mustafa Kemal Turnacı‘ya da BloombergHT’ye katıldığı canlı yayında bu soru soruldu.

Telekom şirketlerinin bu sınavı geçememesini değerlendiren Turnacı, operatörlere haksızlık edildiğini söyledi. Öte yandan bazı eksikliklerin olduğunu da kabul etti.

mobisad baskani mustafa kemal turnaci
MOBİSAD Başkanı Mustafa Kemal Turnacı

Yaşanan yıkım sonrasında baz istasyonlarının yarıya yakınının hasar gördüğünü söyleyen Turnacı, sonrasında yaşanan enerji sorununa ve yakıt sorununa dikkat çekti. Bunların hepsinin operatörlerin hizmetlerini etkilediğini belirtti. 200’e yakın mobil baz istasyonlarının temin edilmiş olduğunu söyleyen Turnacı, operatörlerin bu sorunları aşmak için özveriyle çalıştıklarını belirtti.

“Her ne kadar bugünün sorunu olmasa da” diyerek sözlerine başlayan Turnacı, 2014’ten 2023’e gelen noktada operatörlerin düşük gelirlerle ve yüksek vergilerle hizmet vermeye çalıştığının altını çizdi.

Gıda ve barınma hizmetinden sonra en önemli unsurun haberleşme olduğunu vurgulayan Turnacı, akıllı cihazların, donanımlı ürünlerin vatandaşların kullanımında olması gerektiğini söyledi. “Bu ürünler yeri geldiğinde insanların hayatını kurtaran ürünler” diyen Turnacı, teknoloji ve telekomünikasyon sektörünün tekrar ayaklandırılması gerekliliğini vurguladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Yazar: Hazal Orta

Trump’ın yemin töreni öncesi “temkinli olun” mesajı

Piyasa araştırma şirketi 10x Research’ün yayımladığı son rapora göre, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) yeni yıldaki ilk faiz kararıyla Bitcoin rallisi yavaşlayabilir. Kripto piyasası Donald Trump’ın ABD’nin 45’inci başkanı seçilmesinin ardından yeni yıla oldukça umutlu bakıyor. Nitekim yıllardır başta ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) olmak üzere kripto piyasası üzerinde söz sahibi olan düzenleyici kurumların ...

Bağlantıyı kopyala